News

Komentari 142

ANKETA Ostavljate li i vi ručnike na plaži i tako si čuvate mjesto?

ANKETA Ostavljate li i vi ručnike na plaži i tako si čuvate mjesto?

U Tribunju su prije dvije godine odlučili udarati po džepu one koji misle rezervirati pomorsko dobro. U komunalni red stavili su uredbu da je kazna za to od 500 do 2000 kuna. Pa ti stavi ručnik i rezerviraj mjesto

Nije ni svanulo, a na plaži su ručnici, ležaljke i napuhanci. Čekaju svoje vlasnike koji su ih ostavili večer ranije.

VIDEO: Sjećate se ovog 'hita' iz 2019.? Nije zaživio...

Postalo je to, nažalost, uobičajena stvar na hrvatskim plažama sve dok na mjestu gdje je bio ručnik vlasnika ne dočeka uplatnica. Neki i sami uzmu stvar u svoje ruke, ne čekajući spori sustav koji bi trebao omogućiti da se takve stvari ne događaju.

Jedna od njih je mlada načelnica Podgore Petra Radić koja je u svojoj općini otišla na plažu i maknula sve ručnike i rekvizite.

- Pojedini mještani su svojim gostima dopustili da "rezerviraju" mjesta na plaži raznim plažnim rekvizitima preko noći. Rezervacija mjesta na pomorskom dobru, zajedničkom vlasništvu svih državljana Republike Hrvatske? Svi rekviziti su u ranim jutarnjim satima uklonjeni s javne površine jer danas želim slobodnu plažu za sve. To isto želim i sutra, preksutra, dogodine - objavila je mlada načelnica.

Za ostavljanje ručnika od 500 do 2000 kuna kazne

Neke općine uvele su kazne za rezerviranje mjesta na plaži.

Primjerice, u Tribunju su prije dvije godine odlučili udarati po džepu one koji misle rezervirati pomorsko dobro. U komunalni red stavili su uredbu da je kazna za to od 500 do 2000 kuna. Pa ti stavi ručnik i stvari i rezerviraj mjesto.

Najčitaniji članci