Obavijesti

News

Komentari 247

Ante Todorić nije htio reći gdje mu je otac: 'Porekao sam sve!'

Ante Todorić nije htio reći gdje mu je otac: 'Porekao sam sve!'
13

Nakon Županijskog suda, Ante Todorić došao je u Kulmerove dvore.  Novinarima je rekao da je u DORH-u odbacio sve što mu se stavlja na teret. Na pitanje gdje mu je otac, nije htio odgovoriti

VIDEO

Posljednje informacije: 

12.10 - Nakon Županijskog suda, Ante Todorić došao je u Kulmerove dvore.  Novinarima je rekao da je u DORH-u odbacio sve što mu se stavlja na teret.

- Kao što sam obećao, došao sam u Hrvatsku. Porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se - rekao je Ante Todorić. Na pitanje gdje mu je otac, nije htio odgovoriti.

Njegov odvjetnik Fran Olujić potom je novinarima rekao za što DORH tereti Antu Todorića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tereti ga se za dva kaznena djela, zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave - kazao je Fran Olujić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ante Todorić stigao u Kulmerove dvore nakon što je dao iskaz Državnom odvjetništvu Više na http://bit.ly/2hRkDgT Reporter: Monika Menčik

Posted by 24sata on Friday, October 20, 2017

12.00 - Nakon što je dao iskaz u Državnom odvjetništvu, Ante Todorić se autom, u pratnji oba odvjetnika, uputio prema zgradi Županijskog suda u Zagrebu gdje su ga fotorteporteri Pixsella snimili. 

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

9
| Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

------------------------------

11.31 - Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića koji je bio dopredsjednik Uprave Agrokora i osumnjičen u DORH-ovoj akciji Agrokor, završio je s davanjem iskaza u Županijskom državnom odvjetništvu, javlja Dnevnik.hr.

Zgradu je napustio u crnoj limuzini Škoda Superb. Bio je na zadnjem sjedištu u pratnji svoga odvjetnika Rajka Čogurića.  Todorić se dovezao sa stražnje zgrade Zagrepčanke u garažu, pa je liftom došao na 4. kat gdje se nalaze prostorije Državnog odvjetništva. 

Navodno je odbacio krivnju.

DORH sada treba odlučiti o daljnjem postupku, no Ante Todorić je slobodan s obzirom da za njega, kao ni za njegovog brata Ivana nije određen istražni zatvor.

-------------------------------------------------------

Ante Todorić noćas je došao u Hrvatsku i očekuje poziv na razgovoru u Državnom odvjetništvu, potvrdio je Hini u petak njegov odvjetnik Rajko Čogurić. Navodno se u Hrvatsku vratio automobilom. Odvjetnik je kazao da bi se razgovor s tužiteljima trebao dogoditi tijekom dana, no još nisu dobili službeni poziv.

- S obzirom da će ispitivati samo njega to će se vjerojatno dogoditi u sjedištu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj, a ne u prostoriji za ispitivanja na Selskoj cesti - kazao je Čogurić Hini.

Odvjetnik Fran Olujić rekao je u telefonskom razgovoru za HRT da će danas u DORH-u Ante Todorić reći da se ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret. Obranu će iznijeti u kratkim crtama.

Nakon što ga ispitaju, branit će se sa slobode jer istražni zatvor su, podsjetimo, odredili samo za Ivicu Todorića.

Gdje je on, ne zna se pouzdano, ali se spominje da je u Londonu. Ne pojavi li se danas u Hrvatskoj, očekuje se raspisivanje tjeralice, a nakon toga i uhidbenog naloga koji bi u idealnim uvjetima Ivicu Todorića mogao vratiti u Hrvatsku u roku 60 dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

Odvjetnici Ivice Todorića najavili su u srijedu navečer žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se prema tvrdnjama tužiteljstva okoristio za preko milijardu kuna.

"Nama je drago da su svi pušteni, a mi možemo nastaviti svoj posao", kratko je prokomentirala Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković. Njen suradnik Čedo Prodanović dodao je da će Todorićeva obrana poduzeti sve radnje koje su im na raspolaganju.

Žalbu na odluku suca istrage Zorana Luburića, koji je oslobodio sve osim Todorića, najavilo je i tužiteljstvo. Zagrebačka županijska državna odvjetnica Sani Ljubičić kazala je da Todorića i ostale sumnjiče za stjecanje nepripadne koristi od preko milijardu kuna, a najavila je da će "kada se ostvare uvjeti" zatražiti i blokadu imovine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:29

Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića koji je i ranije najavio povratak u Hrvatsku, kazao je da sudac istrage Zoran Luburić "nije ništa obrazložio, samo je donio odluku". "Ovo je pobjeda obrane. Odlučio je doći i doći će u normalnoj atmosferi. To je hitno da se što prije riješi, ali ne da ga nakon razgovora vode u Remetinec", dodao je Olujić.

U istrazi bi trebalo biti ispitano 60-ak svjedoka, a upravo zbog mogućeg utjecaja na njih tužiteljstvo je za sve osumnjičenike zatražilo istražni zatvor.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su