Obavijesti

News

Komentari 25

Anto Đapić javno istupio iz NO-a osječkog prijevoznika

Anto Đapić javno istupio iz NO-a osječkog prijevoznika
1

Anto Đapić je u utorak naglasio da će njegova stranka istupiti iz svih nadzornih odbora u kojima sudjeluje u gradu ako to od njega zatraži gradonačelnik Ivan Vrkić

VIDEO

Nakon što ga je u petak, poslije žučne rasprave o cijenama gradskog prijevoza u Osijeku, gradonačelnik Ivan Vrkić ispratio iz svojeg ureda riječima „Marš van!“, Anto Đapić, predsjednik osječkog Gradskog vijeća i Demokratskog saveza nacionalne obnove (Desno), koji sudjeluje u koaliciji od 19 vijećnika koja drži većinu u Gradskom vijeću, u utorak je na izvanrednoj konferenciji za novinare javno obznanio da se povlači s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Gradskog prijevoza putnika (GPP).

- Nije istina da me gradonačelnik izbacio iz ureda, ali smo izmijenili vrlo oštre riječi - prokomentirao je kuloarske priče o raspadu koalicije nakon njihova sukoba. 

Đapić je naglasio da u gradskoj vlasti „postoji kriza“ te da je on svoj potez povukao.

-  Na redu je gradonačelnik Vrkić. Što se mene tiče možemo nastaviti surađivati, ali više ne želim snositi odgovornost za stanje u GPP-u. Dosad je bila percepcija da sam ja odgovoran za sve u toj gradskoj tvrtci, a tamo moja stranka nema ni direktora. Netko bi se politički debljao i širio i bio u zavjetrini, a drugi bi trebao ići ispred i na sebe primati sve udarce. Najlakše je napasti na debelog, a to sam ja, i onda nemate nikakvih problema - pokušao je Đapić ilustrirati situaciji u kojoj se našao u osječkoj koaliciji. 

Đapić tvrdi da se u osječkoj koaliciji njegova stranka u potpunosti povinovala interesima koalicije koja treba gradonačelniku pružati logističku potporu za sve njegove namjere i planove i osiguravati mu većinu u Gradskom vijeću.

- Nažalost, moram reći da u ove dvije godine vijećnici iz naše stranke jedini su se toga držali u gradskoj koaliciji, a ja sam i kao osoba bio isturen na način da sam branio politiku koja se u Osijeku provodila i zbog toga vrlo često neopravdano bivao izložen kritikama i u situacijama kad za to objektivno nisam bio odgovoran. Međutim, kaže se da vrč ide na vodu dok se ne razbije. Mislim da smo ovih dana došli u situaciju da sam morao povući potez kako bih upozorio koalicijske partnere i gradonačelnika, a i osječku javnost, da neke stvari ne funkcioniraju onako kako bi trebala funkcionirati osječka vlast. 

Između Đapića i Vrkića je izgleda puklo nakon što je osječki gradonačelnik odlučio vratiti cijene gradskog prijevoza na staro suprotno koalicijskom dogovoru da se korekcijom cijena pokuša osigurati poslovanje GPP-a i redovite plaće za više od 300 zaposlenih u toj tvrtki.

- Odlučio sam se povući iz Nadzornog odbora kako bih olakšao gradonačelniku da sa svojim suradnicima i savjetnicima izabere novi Nadzorni odbor. Očekujem da se vladajuća koalicija okupi ovaj tjedan i vidi kako ćemo dalje funkcionirati. Nisam zagovornik razbijanja koalicije, ali kao politička stranka nećemo više biti istureni prema javnosti i oporbi koja uglavnom na mene osobno juriša kao na predsjednika Gradskog vijeća premda Desno u Osijeku nema nijednog direktora, nijednog pročelnika i zamjenika pročelnika i nijednog novouposlenog u gradskoj upravi - kaže Đapić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.