LIVE Stigli su rezultati mjerenja, a pulmolog preporučuje i maske. Radić: Ovo je ekološka kriza... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 99

Stigli su rezultati mjerenja, a pulmolog preporučuje i maske. Radić: Ovo je ekološka kriza...

Stigli su rezultati mjerenja, a pulmolog preporučuje i maske. Radić: Ovo je ekološka kriza...

Vatrogasci u Osijeku i drugu noć borili su se s velikim požarom na prostoru Drave International, a jutros je vjetar okrenuo prema gradu. Noćas su obavili i nova mjerenja zraka

POGLEDAJTE VIDEO: 24SATA IZ OSIJEKA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.20

Gradonačelnik Osijeka: Ovo je ekološka kriza

Ivan Radić, osječki gradonačelnik za RTL je rekao da kvaliteta zraka u Osijeku nije ugrožena. Poručio je da policija čeka gašenje požara kako bi mogla početi s očevidom.

- Ovo je ekološka kriza. Ipak, u gradu nije ugrožena kvaliteta zraka, ali oni koji su krivi trebaju odgovarati - rekao je Radić.

20.00

Tvrtka ima dvije kaznene prijave: Jedna je zbog neimanja propisane protupožarne zaštite

Vatrogasci su nadljudskim naporima uspjeli nakon dan i pol ugasiti požar tisuća tona plastike u tvrtki Drava International pored Osijeka. Zbog štetnog dima koji se širio, stanovnicima je preporučeno da gule voće i povrće iz vrtova, lošiji zrak je izmjeren u obližnjem Antunovcu, dok je na požarištu izmjerena veća koncentracija štetnih tvari u zraku. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

19.00

Šef osječkih vatrogasaca: Ovo je majka svih požara

Zapovjednik osječkih vatrogasaca, Zoran paškec za RTL je govorio o tome što se točno dogodilo na odlagalištu plastike tvrtke Drava International u Osijeku te u kojoj je fazi gašenje požara. 

- Prošle su noći dečki gasili rubne dijelove požara. Svi vatrogasci hlade ovaj požar i zatrpavaju ga sa zemljom. Ako će biti mirno vrijeme i sve kao što je i sada sutra bismo mogli proglasiti kraj požara - rekao je vatrogasni zapovjednik.

- Držimo se rubnih dijelova požara i nadamo se da će sve biti u redu" - govori vatrogasni zapovjednik te dodaje da je na terenu trenutno 20 vatrogasaca i 14 vozila i da vladaju situacijom.

- Šteta je od požara velika. Ono gdje mi smijemo ulaziti tamo je sve izgorjelo. To je jedna Hirošima. Nadamo se da ćemo pomoći kolegama i sačuvati neke tragove koji su njima potrebni. Ima li još u ovom trenutku ne znamo. U mojoj dugogodišnjoj karijeri, a i moji kolege tvrde isto, nikad nismo vidjeli takav požar. Majka svih požara dogodila se u Osječko-baranjskoj županiji - rekao je Pakšec.

17.00

'Kad imate takav požar otpada, ne pomaže ni da izlijete cijelo more. Brdo smeća teško se gasi'

Razmatrali smo dolazak zračnih snaga, ali odlučeno je da to nije moguće zbog sitnih čestica u zraku i da se ne bi dogodilo još veće zlo. Rekao je to u srijedu na požarištu u Osijeku glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

16.00

DORH najavio očevid o požaru u Osijeku

Osječko Županijsko državno odvjetništvo najavilo je da će obaviti očevid u vezi požara u dvorištu tvrtke Drava International u Osijeku.

"Nastavno na priopćenje nadležne Policijske uprave osječko-baranjske i informacije koje su objavili Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Hrvatska vatrogasna zajednica o požaru u tvornici za preradu plastike u Brijestu, nadležni državni odvjetnik će, u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima (policija, inspekcije, ustanove za vještačenja, zavodi i druge ovlaštene službe) obaviti očevid na mjestu događaja.

Očevid će se obaviti kada se za to steknu sigurnosni uvjeti na mjestu događaja, a od svih nadležnih tijela će biti zatražena dostava rezultata provednih radnji iz njihove nadležnosti kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti potrebne za utvrđivanje uzroka ovog štetnog događaja, odnosno donijela odgovarajuća državnoodvjetnička odluka", objavio je DORH.

Komentari 99