Obavijesti

News

Komentari 92

Apel MUP-a: Nemojte dolaziti u Petrinju! Traže kamp kućice s grijanjem, evo kako pomoći...

Apel MUP-a: Nemojte dolaziti u Petrinju! Traže kamp kućice s grijanjem, evo kako pomoći...

Brojni građani došli su u Petrinju i Sisak pomoći u potrazi za preživjelima i raščišćavanju ruševina, ali pritom se stvaraju gužve i remeti rad dežurnih službi. Ipak, pomoći možete donacijama Crvenom križu

VIDEO

Nema kraja Hrvatske koji nije odlučio pomoći unesrećenoj Banovini, posebice teško stradalima u Petrinji, Sisku, Glini... Brojni ljudi organizirali su se i nedugo nakon potresa koji je pogodio taj dio Lijepe Naše stigli pomoći u čišćenju ruševina i potrazi za ljudima.

Pokretanje videa...

Video vijesti 00:54

Taj je potez svakako hvale vrijedan, ali iz Ministarstva unutarnjih poslova poslali su apel žurnih službi:

"Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka u Petrinju. Gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi", napisali su.

Štoviše, neslužbeno doznajemo kako je centar Petrinje blokiran u večernjim satima kako bi se omogućilo dežurnim službama da rade.

- Mi smo poslali apel građanima da ne dolaze na svoju ruku u Petrinju. Svjesni smo situacije, znamo da svi žele pomoći, ali sad je na službama da obave svoje, a previše civila samo otežava njima posao jer je preopasno i za njih - rekao je Vlado Kovalčik iz PU Sisačko-moslavačke.

Iz Gline je oko 20.30 stigla vijest kako je obustavljena potraga, a zbog hladnoće najviše su im potrebne kamp kućice i kontejneri s grijanjem. Neki su već krenuli iz Poreča.

Želite li pomoći, možete to učiniti na drugi način. Hrvatski crveni križ objavio je javni poziv građanima i tvrtkama da uruče donacije na račun Privredne banke Zagreb: 

  • IBAN: HR6923400091511555516
  • Poziv na broj: 770
  • Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

Pravne osobe mogu se javiti Hrvatskom crvenom križu na e-mail donacije@hck.hr, a građani i u najbliže društvo Crvenog križa. Osim toga, oni koji žele pomoći opremom, mehanizacijom i slično mogu se javiti na e-mail MUP-a potres.petrinja@mup.hr.

Zagrepčani mogu donirati prehrambene i higijenske potrepštine te zaštitnu opremu na adresi Socijalne samoposluge GDCK Zagreb, Siget 18a radnim danom od 8 do 16 sati.

Više informacijama možete pronaći na stranicama Crvenog križa.

Popis potrebne pomoći:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH