Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Arheolozi u bolivijskom jezeru našli 1500 godina staro blago

Projekt potrage za skrivenim bolivijskim povijesnim naslijeđem koje se skriva na dnu jezera Titicaca počeo je prije dva mjeseca i trajat će tri godine. Počeo je odlično

screenshot/YouTube
Foto: screenshot/YouTube
13 komentara

Tim belgijskih i bolivijskih arheologa pronašao je više od 2 tisuće komada keramike, dragulja i zlata u jezeru Titicaca, a neki od njih stari su između 1500 i 2500 godina, piše AP.

Među najimpresivnijim predmetima su glave puma isklesane od kamena koje su prema tvrdnjama nekih stare tisuću godina. 

Vođa projekta Christophe Delaere je, tijekom sastanka s predsjednikom Evom Moralesom, objasnio da su među predmetima našli arheološke materijale koji su pripadali kulturi Tiwanakua i Inka

Projekt potrage za skrivenim bolivijskim povijesnim naslijeđem, koje se skriva na dnu jezera Titicaca, počeo je prije dva mjeseca i trajat će tri godine, a već su prvi rezultati spektakularni. 

Pronalazak se dojmio i predsjednika Moralesa koji je rekao kako su to njihovi korijeni i predmeti od velikog značaja koji su pripadali kulturi njihovih predaka. Znanstvenici su do predmeta dolazili pomoću pumpi za ispumpavanje sedimenta oko Isla del Sol, na bolivijskoj strani jezera koje dijele s Peruom. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message