Obavijesti

News

Komentari 17

Atentator stradao u obračunu bio je i na hrvatskoj tjeralici...

Atentator stradao u obračunu bio je i na hrvatskoj tjeralici...
1

Odslužio je i 11 godina zatvora zbog razbojništva, a hrvatski Interpol za njim je raspisao tjeralicu zbog pokušaja ubojstva i pljačke.  Na osnovu ove tjeralice uhićen je 2013. godine

VIDEO

Željko Kovačević Strijelac (42) iz Banje Luke ubijen je sinoć tijekom likvidacije poduzetnika Slaviše Krunića u Glamočanima na području općine Laktaši u BiH. Bio je jedan od atentatora na Krunića.

Ubojice su Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića dočekale pred ulazom u imanje, a zatim u Krunićev automobil ispucali više rafala. Izvor iz istrage otkriva kako je sačekuša bila s dvije strane. Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i Pavlović uspori, a zatim su ispucali nekoliko rafala u Krunićevu Toyotu.

U razmjeni vatre ubijeni su Pavlović i Kovačević. Slaviša Krunić je u obračunu zadobio teške ozljede vitalnih organa i prebačen je u drugi automobil kojim su ga odvezli u bolnicu gdje je preminuo.

Kovačević je odranije poznat policiji. Kako doznaje banjalučka ATV, već je bio uhićen u akciji "Strijelac" zbog optužbi za provale i krađe na području Banje Luke.

Izrešetali im automobil: Ubili su poduzetnika i tjelohranitelja
Izrešetali im automobil: Ubili su poduzetnika i tjelohranitelja

Izašao na slobodu zbog državljanstva BiH

Odslužio je i 11 godina zatvora zbog razbojništva, a hrvatski Interpol za njim je raspisao tjeralicu zbog pokušaja ubojstva i pljačke.  Na osnovu ove tjeralice uhićen je 2013. godine, ali ga je Sud BiH pustio na slobodu jer je utvrđeno da ima državljanstvo BiH.

Željko Kovačević optužen je i da je od vlasnika poznate banjalučke ćevabdžinice "Kod Muje" Amira Smailagića na ime zelenaških kamata na pozajmicu iznudio 24.800 konvertibilnih maraka (KM), javio je Glas Srpske.

Optužnicu protiv njega, koja ga tereti za zelenaštvo, nedavno je podignulo banjalučko Okružno javno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Banjoj Luci.

Prema optužnici, Kovačević je u siječnju prošle godine Smailagiću posudio 24.000 maraka, ali tom prilikom nisu precizirali način kako će novac biti vraćen.

- Kovačević je na ime pozajmice Smailagiću prvo dao 5.000 eura, zatim 3.000 i na kraju još 4.000 eura. Prilikom treće isplate rekao mu je da mu svakog desetog u mjesecu mora isplaćivati kamatu od 20 posto od pozajmljene glavnice, odnosno 4.800 KM - navedeno je u optužnici.

Uhitili iznuđivača

Dodaje se da mu je Smailagić tada isplatio 4.800 maraka, a zatim mu je u ime kamate davao po 5000 KM od ožujka do rujna 2015. godine. 

- Na taj način isplatio mu je 39.800 maraka, ali kako je shvatio da neće biti u mogućnosti ispoštovati dogovor, odlučio je podići kredit u banci i izmiriti sva svoja dugovanja. Smailagić je u listopadu o tome obavijestio Kovačevića i zamolio ga da mu obustavi obračun kamate za idući mjesec. Rekao je da će mu vratiti njegov novac - stoji u optužnici.

Međutim, kredit je dobio tek u travnju ove godine, ali mu je Kovačević tada tražio 65.000 KM. Posljednji put sastali su se u travnju ove godine, kada je Smailagić Kovačeviću dao još 5.000 KM.

Nakon toga je iznuđivač novca uhićen i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.