Obavijesti

News

Komentari 0

Australski vatrogasci spasili kuću i ostavili poruku 'isprike'

Australski vatrogasci spasili kuću i ostavili poruku 'isprike'
1

Paul Sekfy je pronašao poruku u kojoj mu se vatrogasci ispričavaju što od vatre nisu uspjeli spasiti spremišta pokraj kuće i što su mu popili mlijeko, no Australac kaže da bolju poruku nije dobio još 'od jutra nakon vjenčanja'

VIDEO

Australac Paul Sekfy podijelio je na društvenim mrežama poruku vatrogasaca koji su njegovu kući spasili od požara, a potom se ispričali je su popili mlijeko iz njegova hladnjaka. 

Sekfy se vratio u svoj dom u Novome Južnom Walesu te ondje zatekao poruku lokalnih vatrogasaca: 'Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli spasiti vašu kuću. P.S. Dugujemo vam mlijeko'; pisalo je u poruci. 

Australija se već danima bori s požarima u kojima su dosad stradale tri osobe te je izgorjelo 150 kuća. Više od 60 požara gori u Novome Južnom Walesu, piše BBC.

Sekfy je poruku pronašao u kuhinji. U njoj se vatrogasci ispričavaju što od vatre nisu uspjeli spasiti i spremišta pokraj kuće, no Australac kaže da bolju poruku nije dobio još 'od jutra nakon vjenčanja'.

Fotografiju poruke podijelile su stotine ljudi, a stigla je i do vatrogasca koji ju je napisao. 'Drago mi je što je poruka stigla do vas', napisao je Kale Hardie-Porter na Facebooku. 

- Sklonili smo se u vašu kuću i ondje ugledali hladnjak - dodao je te se ispričao za 'užasan rukopis' uz objašnjenje da je bilo 'kasno i da se ništa nije vidjelo'. 

- Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli napraviti nešto pozitivno u tako strašnim uvjetima - napisao je Hardie-Porter.

Premda je Sekfyjeva kuća spašena, u njoj se više ne može živjeti, napisao je vlasnik na Facebooku. 'Nema struje ni vode. Prljavo je i vjerojatno će sve biti puno dima još tjedan dana', napisao je.

U New South Walesu živi šest milijuna ljudi. Vlasti upozoravaju da bi se okolnosti mogle pogoršati jer temperatura u nekim dijelovima doseže i preko 37 Celzijevih stupnjeva. Zbog požara je zatvoreno više od 600 škola. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...