News

Komentari 7

VIDEO Dvojac izvukao čovjeka iz bujice koja nosi sve pred sobom

VIDEO Dvojac izvukao čovjeka iz bujice koja nosi sve pred sobom

Najviša razina upozorenja za ozbiljne vremenske nepogode proglašena je za dijelove Tirola i Gornje Austrije, kao i za veći dio Salzburga.

Oštećene željezničke pruge, uništeni dijelovi autocesta i gomila blata, samo su neke od slika koje je za sobom ostavila bujica poplava u Austriji. Srećom, nema ozlijeđenih ni mrtvih, ali od nepogoda se i dalje strepi.

POGLEDAJTE VIDEO

U noći na nedjelju bilo je razornih slika sa sjevernog ruba Alpa. Alarmi civilne zaštite izdani su, između ostalih, u Kufsteinu (Tirol), Halleinu (Salzburg) i Steyru (Gornja Austrija).

Video koji prikazuje kako čovjek pokušava pomoći osobi koju nosi poplava u Halleinu obišao je društvene mreže i medije. Na videu još jedan pomagač pokazuje hrabrost i skače u bujicu kako bi pomogao dvojici muškaraca. Sva trojica su se spasila u plićaku.

Austrijska Ministrica turizma Elisabeth Köstinger također je objavila zastrašujući video na svom profilu na kojemu se vidi bujica koja je nosila sve pred sobom u Halleinu koji je posebno teško pogođen. 

-  Hitne službe iz cijele države neprestano su na dužnosti ublažavanja štete i zaštite ljudi. Veliko hvala svim volonterima i volonterima na nesebičnom zalaganju! - piše Köstinger.

No, niti danas nema opuštanja. Najviša razina upozorenja za ozbiljne vremenske nepogode proglašena je za dijelove Tirola i Gornje Austrije, kao i za veći dio Salzburga.

Vodostaj Dunava u nedjelju je dosegao razinu upozorenja na poplavu u okrugu Krems. Ujutro je izmjerena razina na mjestu Kienstock iznosila 704 centimetra, dok je još jučer bila znatno ispod 400 centimetara. Više od 3 tisuće vatrogasaca u Donjoj Austriji je na terenu.

Obilna kiša koja ovdje padne naknadno će doći do ušća Dunava pa su poplave najavljene i u Beču.

Gradonačelnik Michael Ludwig se zahvalio bečkim vatrogascima koji su od jučer ujutro do danas zabilježili preko 900 misija u glavnom gradu. Riječ je o poplavljenim podrumima i podzemnoj željeznici te štetama od udara munje. 

Najčitaniji članci