Obavijesti

News

Komentari 7

VIDEO Dvojac izvukao čovjeka iz bujice koja nosi sve pred sobom

VIDEO Dvojac izvukao čovjeka iz bujice koja nosi sve pred sobom
7

Najviša razina upozorenja za ozbiljne vremenske nepogode proglašena je za dijelove Tirola i Gornje Austrije, kao i za veći dio Salzburga.

Oštećene željezničke pruge, uništeni dijelovi autocesta i gomila blata, samo su neke od slika koje je za sobom ostavila bujica poplava u Austriji. Srećom, nema ozlijeđenih ni mrtvih, ali od nepogoda se i dalje strepi.

POGLEDAJTE VIDEO

U noći na nedjelju bilo je razornih slika sa sjevernog ruba Alpa. Alarmi civilne zaštite izdani su, između ostalih, u Kufsteinu (Tirol), Halleinu (Salzburg) i Steyru (Gornja Austrija).

Video koji prikazuje kako čovjek pokušava pomoći osobi koju nosi poplava u Halleinu obišao je društvene mreže i medije. Na videu još jedan pomagač pokazuje hrabrost i skače u bujicu kako bi pomogao dvojici muškaraca. Sva trojica su se spasila u plićaku.

Austrijska Ministrica turizma Elisabeth Köstinger također je objavila zastrašujući video na svom profilu na kojemu se vidi bujica koja je nosila sve pred sobom u Halleinu koji je posebno teško pogođen. 

-  Hitne službe iz cijele države neprestano su na dužnosti ublažavanja štete i zaštite ljudi. Veliko hvala svim volonterima i volonterima na nesebičnom zalaganju! - piše Köstinger.

No, niti danas nema opuštanja. Najviša razina upozorenja za ozbiljne vremenske nepogode proglašena je za dijelove Tirola i Gornje Austrije, kao i za veći dio Salzburga.

Flooding in Hallein

Vodostaj Dunava u nedjelju je dosegao razinu upozorenja na poplavu u okrugu Krems. Ujutro je izmjerena razina na mjestu Kienstock iznosila 704 centimetra, dok je još jučer bila znatno ispod 400 centimetara. Više od 3 tisuće vatrogasaca u Donjoj Austriji je na terenu.

Njemačka pod vodom, a Laschet se smije. Morao poslati ispriku
Njemačka pod vodom, a Laschet se smije. Morao poslati ispriku

Obilna kiša koja ovdje padne naknadno će doći do ušća Dunava pa su poplave najavljene i u Beču.

Flooding in Austria

Gradonačelnik Michael Ludwig se zahvalio bečkim vatrogascima koji su od jučer ujutro do danas zabilježili preko 900 misija u glavnom gradu. Riječ je o poplavljenim podrumima i podzemnoj željeznici te štetama od udara munje.