Obavijesti

News

Komentari 48

Auto se zabio u britanski parlament, ima ozlijeđenih

Auto se zabio u britanski parlament, ima ozlijeđenih
4

Policija je uhitila muškarca koji se autom zabio u ulazna vrata britanskog parlamenta i pritom ozlijedio nekoliko pješaka. Policijske snage i pripadnici hitne pomoći i dalje su na terenu

VIDEO

Nakon što se u Londonu automobil zabio u sigurnosne barikade na ulazu u britanski parlament, na teren su izašle naoružane policijske snage i nekoliko kola hitne pomoći. Prema prvim izvještajima, ozlijeđeno je nekoliko pješaka. 

Pripadnici sigurnosnih snaga zatvorili su sve ulaze u zgradu parlamenta. 

Desetak naoružanih policajaca okružili su vozilo s uperenim puškama. Izvukli su muškarca u crnom kaputu i odveli ga. 

Iz Scotland Yarda potvrdili su da je uhićen jedan muškarac.

Očevici kažu da je policija prvo zastala pred automobilom. Činilo se kao da sumnjaju da bi u autu mogla biti bomba. Svjedok Jason Williams izjavio je za TV emisiju Dobro jutro, Britanijo da je incident izgledao prilično zastrašujuć. 

- Vidio sam čovjeka koji vozi i zabija se u zaštitne stupove na ulazu. Začuo se glasni udarac. Prvo što sam pomislio bilo je: O, ne. Još jedan teroristički napad. Odmah sam počeo trčati, a policija mi je vikala da se udaljim što prije - izjavio je.

- Auto je bio iza mene. Nisam vidio da je u nesreći sudjelovao još netko. Vidio sam samo taj jedan auto, pa mi se čini da se namjerno zabio - kazao je svjedok. 

- Ne znam jesu li dobili kakvu dojavu o bombi ili nešto, ali tamo se stvorilo oko 200 policajaca u vrlo kratkom vremenu, možda pola sata - zaključio je.

Prema informacijama britanskih medija, nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti. U tijeku je istraga, a kordon policajaca okružio je mjesto događaja. Ulaz u podzemnu željeznicu u Westminsteru zatvoren je za promet. 

U pogledu motiva, policija zasad ne isključuje ništa, no istragu predvodi protuteroristička policijska jedinica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.