News

Komentari 13

Avion Antonov nestao s radara u Rusiji - našli su ga u Sibiru

Avion Antonov nestao s radara u Rusiji - našli su ga u Sibiru

Prije manje od dva tjedna se sličan zrakoplov, Antonov An-26, zabio u brdo zbog slabe vidljivosti kod poluotoka Kamčatke na ruskom Dalekom istoku. Poginulo je svih 28 putnika

Ruski putnički zrakoplov Antonov An-28 pronađen je nakon što je danas ranije nestao s radara. Zbog naglog slijetanja avion je pao na tlo, a preživjelih putnika od njih ukupno 17 ima, iako se ne zna još koliko točno.

Ruski putnički zrakoplov Antonov An-28, koji je prevozio do 17 putnika, nestao je s radara u petak na letu iznad sibirske regije Tomsk, objavile su ruske novinske agencije. 

Na letu iz Kedrovija u regiji Tomsk do regionalne prijestolnice Tomsk bilo je između 13 i 17 putnika, objavile su novinske agencije TASS i RIA pozivajući se na lokalne dužnosnike. 

Prije manje od dva tjedna se sličan zrakoplov, Antonov An-26, zabio u brdo zbog slabe vidljivosti kod poluotoka Kamčatke na ruskom Dalekom istoku. Poginulo je svih 28 osoba na letu.

Antonov-28, isti model zrakoplova koji je nestao iznad Tomska, srušio se u šumu Kamčatke 2012. U nesreći je poginulo 10 osoba, a istražitelji su otkrili da su oba pilota bila pijana u trenutku pada. 

Ruski standardi zrakoplovne sigurnosti poboljšani su proteklih godina, ali nesreće, osobito starijih zrakoplova u udaljenim regijama, nisu rijetkost.

Najčitaniji članci