Obavijesti

News

Komentari 2

Let Croatia Airlinesa dvaput su vraćali u Zagreb, putnici su bili bijesni: 'Ispričavamo se svima'

Let Croatia Airlinesa dvaput su vraćali u Zagreb, putnici su bili bijesni: 'Ispričavamo se svima'

Na zrakoplovu koji je letio iz zračne luke Franjo Tuđman za München pokvario se regulator tlaka u putničkoj kabini. Iz kompanije se ispričavaju putnicima i poručuju: Sve ćemo zbrinuti

VIDEO

Let Croatia Airlinesa koji je u subotu u 6:40 sati iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman poletio za München dva puta je zbog kvara vraćen u Zagreb, a putnici čekaju drugi let kako bi stigli do odredišta, potvrdili su nam iz Croatia Airlinesa.

Glasnogovornik kompanije Davor Janušić kazao nam je da je došlo do kvara na sustavu za reguliranje tlaka u putničkoj kabini.

- Javila se indikacija kvara i, u skladu s operativnim procedurama kompanije te preporukama proizvođača za takve situacije, zrakoplov je preventivno preusmjeren u zračnu luku Zagreb, gdje je tehničko središte Croatia Airlinesa - rekao je Janušić.

Napomenuo je da je zrakoplov pregledan u skladu s operativnim priručnicima te je ponovo vraćen u promet, a putnici su ostali u zrakoplovu zbog toga što se očekivalo da će se ta greška brzo ukloniti, a izlazak putnika iz zrakoplova u putničku zgradu i natrag trajao bi mnogo duže.

- To je uobičajena procedura, da se zrakoplov pokuša čim prije vratiti u promet. Međutim, nakon ponovnog polijetanja prema Münchenu pojavila se ista greška i zrakoplov je opet vraćen u Zagreb, gdje je sada na tehničkom servisu. Nažalost, let za München je otkazan. O svim putnicima se vodi briga u skladu s europskom odredbom i oni će tijekom dana biti preusmjereni na druge letove do svog odredišta. Croatia Airlines se ispričava putnicima na neplaniranom poremećaju u putovanju - kazao je Janušić te dodao da se o putnicima skrbi i da će svi biti zbrinuti.

Portalu Index javila se jedna od nezadovoljnih putnica zrakoplova.

- Popravljali su ga gotovo sat vremena, a putnike nisu puštali da izađu iz aviona. Nakon što su pretpostavili da je popravljen, avion je poletio i nakon 15 minuta vožnje se ponovno okrenuo i vratio u Zagreb. Putnici trenutno sada čekaju na šalterima Croatia Airlinesa da vide kako dalje i kojim letom - kazala im je čitateljica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"