News

Komentari 21

Azov objavio detalje navodnog kemijskog napada: 'Vidjeli smo bijeli dim, jedan se onesvijestio'

Azov objavio detalje navodnog kemijskog napada: 'Vidjeli smo bijeli dim, jedan se onesvijestio'

Neki od boraca su na snimci spomenuli i da su vidjeli bijeli dim prilikom napada, kao i da su odmah osjetili učinke, zbog čega je i jedan od njih kolabirao

Pukovnija Azov koja se bori protiv ruskih snaga u Mariupolju je na Telegramu objavila snimku s detaljima sinoćnjeg navodnog kemijskog napada. 

Naveli su simptome od koji, kako tvrde, pate vojnici zbog ruske upotrebe kemijskog oružja. Kako tvrde, među simptomima su i hiperemija, odnosno povećana količine krvi u žilama, visoki krvni tlak, upala ždrijela, slabost, visoka temperatura... 

Neki od boraca su na snimci spomenuli i da su vidjeli bijeli dim prilikom napada, kao i da su odmah osjetili učinke, zbog čega je i jedan od njih kolabirao. 

Zapovjednik Denis Prokopenko rekao je da su Rusi napali otrovnom supstancom, čije porijeklo ne mogu utvrditi. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Jučer su okupatori iskoristili otrovnu supstancu nepoznatog porijekla protiv vojske i civila u Mariupolju. Epicentar napada nije bio blizu ljudi pa je stoga kontakt bio minimalan što je potencijalno spasilo njihove živote, ali ima posljedica. Trenutno je nemoguće analizirati i vidjeti koja supstanca je otrovala ljude jer smo u potpunoj blokadi, a epicentar napada je pod ruskom vatrom jer oni žele prikriti dokaze o svojim zločinima - rekao je. 

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<