Obavijesti

News

Komentari 66

B. Grčić: Neće biti povećanja plaća državnim dužnosnicima

B. Grčić: Neće biti povećanja plaća državnim dužnosnicima
4

Hrvatska je godinu dana članica EU i sadašnji pokazatelji ne trebaju previše brinuti, da smo prije ušli u EU sada bismo bili u rangu svih ostalih članica, rekao je Grčić

VIDEO

Takve katastrofične izjave i takav katastrofičan pristup nekoga tko želi biti utjecajan političar u ovoj državi jednostavno ne bih niti komentirao. Hrvatskoj treba optimizam i nada, a ne katastrofa i crne misli, izjavio je u utorak popodne u Slavonskom Brodu potpredsjednik hrvatske Vlade Branko Grčić, u vezi izjava HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović koja je izjavila da je Hrvatska na dnu svih ljestvica, a da se aktualna vlast jedino brine za rejting, ankete i promjene Ustava.

Na novinarski upit, a temeljem prigovora Europske komisije da je Hrvatska metodologijom i statistikom prikrila pet milijardi kuna deficita, Grčić je kazao da o tome ništa službeno nije čuo.

- To sam čuo od nekih naših ekonomista koji su do jučer bili savjetnici nekih drugih vlada, a za čije vrijeme su ti ogromni dugovi u zdravstvu i nekim drugim segmentima upravo i nastali - kazao je Grčić, a na dodatni upit je li deficit veći od pet milijardi kuna nego što ga hrvatska Vlada prikazuje Grčić je odgovorio: "Deficit će biti onakav kako ga Vlada prikaže idućeg tjedna kada bude na dnevnom redu Vlade".

Grčić je opovrgnuo i glasine da će unatoč poreznoj reformi ipak doći do povećanja plaća državnim dužnosnicima.

- Tvrdim, povećanja plaća državnim dužnosnicima neće biti. To ćemo regulirati posebnom odlukom Vlade, ono što se u ovom trenutku priprema i uskoro će se na Vladi naći upravo je takva odluka. Dakle, plaće državnih dužnosnika zajedno s rastom plaća više od milijuna hrvatskih građana neće rasti. Što se tiče ocjene Europske komisije da Hrvatska najlošije stoji od svih članica EU i da su prognoze u vezi rasta BDP-a pesimistične, mogu kazati sljedeće:mora se uzeti u obzir da je Hrvatska članica EU samo godinu dana i da za razliku od svih ostalih nije koristila sve blagodati koje EU donosi. No, svjedočimo porastu izvoza u zemlje EU, industrijska proizvodnja od zadnjih osam mjeseci rasla je sedam mjeseci, pozitivni pomaci te integracije sve su vidljiviji. Ostale zemlje su EU fondove koristile u ogromnim količinama od sedam do deset i više godina, a pod pretpostavkom da je Hrvatska bila u istom položaju sigurno bi po stopama rasta bila u rangu tih zemalja. Ja sam apsolutno optimist - rekao je Grčić, te dodao da je u zadnjih sedam dana ugovoreno milijardu i 100 milijuna kuna novih EU projekata, a da će se iduće godine ugovoriti novih 6 milijardi kuna EU projekata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa