Bacali ručne granate na policiju u Bagdadu, ima 39 ozlijeđenih | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 10

Bacali ručne granate na policiju u Bagdadu, ima 39 ozlijeđenih

Bacali ručne granate na policiju u Bagdadu, ima 39 ozlijeđenih

Vojska je priopćila da su najmanje 32 pripadnika snaga sigurnosti ozlijeđena u eksplozijama ručnih granata koje je bacila skupina koja se infiltrirala među inače mirne prosvjednike

VIDEO

Najmanje 39 ljudi, većinom policajaca, ozlijeđeno je u nedjelju u sukobu iračkih snaga sigurnosti s protuvladinim prosvjednicima u Bagdadu, kazali su sigurnosni dužnosnici.

Snage sigurnosti koristile su suzavac pri čemu je ozlijeđeno najmanje sedmero ljudi, kazali su policijski izvori.

Vojska je priopćila da su najmanje 32 pripadnika snaga sigurnosti ozlijeđena u eksplozijama ručnih granata koje je bacila skupina koja se infiltrirala među inače mirne prosvjednike.

Protuvladin prosvjed organiziran je u povodu godine dana od početka masovnih prosvjeda protiv raširene korupcije i siromaštva u kojima je poginulo više od 500 ljudi.

Prosvjedi su se početkom godine smirili, među ostalim zbog ograničenja vezanih uz pandemiju koronavirusa. Na prosvjedu u nedjelju okupile su se stotine ljudi, a ne tisuće kao prošle godine.

- Nećemo prestati prosvjedovati i tražiti uskraćena nam prava. Žrtve smo korumpiranih vlada - rekao je prosvjednik Nadžim Abdulah.

Premijer Mustafa al-Kadhimi, koji je preuzeo dužnost u svibnju nakon što su njegova prethodnika s vlasti otjerali prošlogodišnji neredi, prikazuje se kao političar koji podržava prosvjednike.

U televizijskom obraćanju u subotu obećao je da će održati prijevremene i poštene izbore, što traže mnogi prodemokratski aktivisti, te da snage sigurnosti neće nauditi mirnim prosvjednicima.

Prosvjednici optužuju vladajuću elitu, posebice stranke i milicije koje podržava Iran, da potiču raširenu korupciju zbog koje su veliki dijelovi zemlje još uvijek u ruševinama iako vlada relativan mir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.