Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
28 komentara

Blokirali Konzum: 'Htjeli su da im platimo nezakoniti leasing'

Tvrtka koja je blokirala ulaz na parking Konzuma na Krku i Makarskoj kaže kako izvode radove, ali iz Agrokora kažu kako su zapravo htjeli natjerati da im se plati nezakoniti leasing koji je dogovorio Ivica Todorić

28 komentara

Konzumovim trgovinama na otoku Krku i Makarskoj u petak prijepodne nije se mogli pristupiti automobilima. Tamo je, naime, ulaz na parking blokirala tvrtka koja, prema poruci sa bagera, "izvodi radove na instalaciji dodatnih kanalica i šahtova za oborinsku vodu na prometnim površinama na privatnom zemljištu".

U nastavku poruke stoji kako je tvrtka TransEuropean jedini i isključivi vlasnik zemljišta na kojima se nalaze Konzumove trgovine.

Iz tvrtke koja "izvodi radove" rekli su kako su strojeve morali tako parkirati da automobili njima ne blokiraju pristup mjestu izvođenja radova.

Friend s Krka Ivica Brusić Brujo šalje mi fotke blokiranog Konzuma. Neslužbeno - firma je blokirala zbog nekih dugovanja? http://bit.ly/2kDQxCB

Posted by Maja Sever on Friday, 8 December 2017

Odgovor o tome što se dogodilo potražili smo u Agrokoru gdje su nam odgovorili kako se radi o pokušaju zakupodavca Rockspring fonda da prisili Konzum na plaćanje leasinga koji je dogovoren s bivšom upravom na čelu s Ivicom Todorićem, a za kojeg dodaju i da je nezakonit.

"Bageri i kamion su otišli i kupci mogu neometano obavljati svoju kupovinu na prodajnim mjestima Konzuma u Makarskoj i Krku.

Noćas je naime kamionima i bagerima bio blokiran ulaz u dva Super Konzuma, u Makarskoj i Krku. Riječ je o pokušaju zakupodavca Rockspring fonda da ovim putem prisili Konzum na nezakonito plaćanje financijskog leasinga dogovorenog od strane bivše uprave na čelu s gospodinom Ivicom Todorićem.

 Konkretan sell and leaseback aranžman bio je napravljen na štetu Konzuma jer se radi o zakupninama koje su višestruko veće od tržišnih uvjeta. Dodatno, formalno niti nije u pitanju zakupnina već financijski leasing koji ne može biti plaćen jer bi to bilo kršenje Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH. Važno je naglasiti da je umjesto financijskog leasinga Rockspring fondu plaćena tržišna zakupnina, koju su ustvrdili nezavisni stručnjaci, te im je od 10.travnja do danas isplaćeno na ime zakupnine ukupno 10.852.651,95 kuna.

 Jedini način za nastavak suradnje je plaćanje tržišne zakupnine i zaustavljanje nepoštene poslovne prakse koja ide na štetu kompanije i njezinih zaposlenika," stoji u odgovoru iz Agrokora.

 

Tema: Akcija Agrokor

Možda vas zanima i ovo:
Message