Obavijesti

News

Komentari 11

Bandić: Dok drugi rade ankete, mi dižemo rejting Holdinga

Bandić: Dok drugi rade ankete, mi dižemo rejting Holdinga
1

LOKALNI IZBORI 2017. Prgomet je kao bacanje novca ocijenio Bandićevu ideju o povezivanju tramvajskom prugom Zagreba i zračne luke

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik i kandidat za šesti mandat Milan Bandić poručio je u utorak svojem protukandidatu iz HDZ-a Dragi Prgometu, koji je kao bacanje novca ocijenio njegovu ideju o povezivanju tramvajskom prugom Zagreba i Zračne luke "Franjo Tuđman", da "dok drugi strepe nad svojim rejtingom, radeći ankete očekivane, željene i to prezentiraju javnosti", oni dižu rejting u Holdingu. 

"Ne komentiram poteze mojih protukandidata. Ja radim svoj posao. Neću im dizati cijenu, a još manje ulaziti u 'fajt'. Želim im puno uspjeha i gospodinu Prgometu. Hvala Vam što ste mi postavili pitanje. Dok drugi rade ankete, sučeljavaju se, naručuju, plaćaju, čitaju, uvjeravajući ljude da su ankete te koje će odlučiti o pobjedniku, uz dužno poštovanje prema anketama jer njih netko naruči, netko plati, a netko pročita. Dok drugi strepe nad svojim rejtingom, radeći ankete očekivane, željene, i to prezentiraju javnosti - mi dižemo rejting u Holdingu, a drugi razmišljaju o svom rejtingu", istaknuo je Bandić na pitanje novinara.

Prgomet je kao bacanje novca ocijenio Bandićevu ideju o povezivanju tramvajskom prugom Zagreba i zračne luke te je istaknuo kako bi povezivanje željeznicom bilo brže i upola jeftinije, a sufinanciralo bi se novcem EU fondova. Rekao je i da sadašnji gradonačelnik očito ne želi povlačiti novac koji se transparentno troši i s kojim se "ne može muljati".

Na pitanje novinara kako komentira što je prošao rok za objavu financiranja kampanje, a on kao kandidat ima nula kuna troškova i nula kuna donacija, Bandić je odgovorio kako misli da to nije točno te je novinarima poručio da će odgovor o tome, kad ga postave, dobiti u njegovoj stranci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istaknuo je da Slavko Kojić kao član Predsjedništva stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti, koji 17 godina vodi financije Grada Zagreba, vodi financije te vodi računa o kampanji i zakonitosti postupanja. "Imam ljude koji to rade, Kojića ja znam 40 godina, on to zna raditi najbolje u ovoj zemlji, ja bih bio bedast da se u to petljam", rekao je Bandić.  

Podsjetio je da je zakonsko postupanje u kampanji obaveza svih kandidata, pa i njega, te je zamolio novinare da ga ne podcjenjuju.

"Minimalna sredstva u skladu sa zakonom o kampanji će biti potrošena", poručio je te dodao da će "tehničke stvari - koliko je sjelo, od koga je sjelo i je li sjelo" novinari dobiti u stranci kada budu postavili pitanje i tražili odgovor.

"Jer u ovoj zemlji se treba točno znati tko što radi, kada i gdje", rekao je Bandić. Istaknuo je kako je njegova kampanja takva da je u rubnom dijelu grada potrošio 12 pari cipela i tenisica. "To je kampanja 365 dana, a što se tiče ove kampanje - skromna, najskromnija, u skladu s propisima koji su doneseni", rekao je Bandić.

Kojić je novinarima rekao da financijska izvješća nisu predana jer to nisu financijska izvješća, nego privremena o donacijama i troškovima.

"Financijska izvješća će biti predana 30 dana nakon izbora, a to znači 21. lipnja. Ovo što je sada predavano - tu su privremena izvješća o donacijama i troškovima. Nespretnost je zakona što je rekao da je krajnji rok za predaju tih izvješća istovremeno i kraj razdoblja u kojem se obuhvaćaju podaci, tako da imate jako često slučaj da neke stranke ili kandidati nisu mogli obuhvatiti svoje podatke jer od ponedjeljka do subote, 13. svibnja, u ponoć je trebalo predati te podatke. Tako da su neki predali 10., 11., a mogli su i 6. predati, isti dan, jer nema tog roka. Ne zna se točno po zakonu od kada teče unatrag razdoblje obuhvata, ali se zna da se može račun otvoriti godinu dana ranije i da je 13. zadnji rok predaje, isto kao što je i vrijeme obuhvata", rekao je.

Dakle, nastavio je Kojić, nema nijednog izvještavanja u financijskom svijetu gdje je zadnji dan roka obuhvata isti dan kada se i financijski izvještaj predaje. Dodao je da su oni račune otvorili neposredno prije predaje kandidacijskih lista jer nisu znali točno gdje će se kandidirati s kandidacijskim listama pa to nisu prije učinili.  

Najavio je da će se sve vidjeti 21. lipnja, kada budu izvještaji podneseni jer ovo je, rekao je Kojić, samo privremeno prikazivanje koje je po njemu nepotrebno stavljeno u zakon, posebice za razdoblje od sedam dana nakon početka kampanje jer se iz toga ne može ništa jasno, nedvojbeno i ozbiljno sagledati. Rekao je kako misli da je zbog toga 95 posto "praznih lista".

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...