Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
121 komentara

Bandić: Saznat ćete zašto sam smijenio Švaljek, opravdano je

Zagrebački gradonačelnik je rekao da ga istraga neće ometati u obavljanju dužnosti, ali još uvijek nije otkrio zašto je povukao punomoć Sandri Švaljek

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
121 komentara

Nakon punih šest mjeseci Milan Bandić i doslovno se vratio u svoju gradonačelničku fotelju. 

- Nisam nikada ni prestao biti gradonačelnik. Šest mjeseci sam bio gradonačelnik u miru. Sada istom voljom, entuzijazmom i željom nastavljam dalje zajedno sa svojim timom i sugrađanima raditi na projektima koje smo započeli u ovom petom mandatu. Stvari će se odvijati ubrzanijim tempom i dinamikom, tempom kojim je gradonačelnik radio prošlih 14, 15 godina, rekao je Milan Bandić u intervjuu za RTL Danas.

'Dao sam si oduška da budem s ljudima'

Dane na slobodi nije provodio u kancelariji nego na terenu.

- Nisam bio u kancelariji. Gospođa Kusin je držala kancelariju. Imali smo takav dogovor. U ta četiri i pol dana sam obišao cijeli grad. Dao sam si malo oduška da nakon šest mjeseci hladovine osjetim zagrebačko sunce i budem s ljudima", dodao je.

'Istraga me neće ometati u obavljanju dužnosti'

Upitan koliko će mu činjenica da je pod istragom smetati u obavljanju gradonačelničke dužnosti, Bandić je odgovorio: 

- Neće me ništa ometati. Mogu razgovarati sa svim ljudima. Neću razgovarati samo s onim ljudima koji su u djelu sa mnom i koji su mi naloženi kao svjedoci. Neće me ometati ni za jotu.

- Čovjek se navikne na to, naviknut će se i moje kolege. Strpljen-spašen, dodao je insinuirajući kako će istraga uskoro biti okončana.

'Švaljek je izabrala svoj put'

Na upit zašto je povukao punomoć Sandri Švaljek za obavljanje gradonačelničke dužnosti i tu punomoć dodijelio svojoj drugoj zamjenici Vesni Kusin, naglasio je: 

- Gospođa Švaljek je izabrala svoj put i želim joj mnogo uspjeha u njenoj političkoj karijeri. Što se tiče razloga zašto sam joj uzeo punomoć i dao je gospođi Kusin, strpite se, saznat ćete! Razlozi su itekako opravdani.

'Gradonačelnik vrijedno radi'

Bandić je također izjavio kako vjeruje da se Zagrebu neće dogoditi prijevremeni izbori jer 'gradonačelnik vrijedno radi', ali je dao naslutiti kako će se njegova novoosnovana stranka naći u parlamentarnoj utrci.

- Znaju ljudi da djela govore više od riječi. Znaju da smo od Zagreba učinili pravu europsku metropolu u zadnjih 15 godina. Zašto ne pomoći s relevantnim političkim čimbenicima, a pritom mislim i na stranku rada i solidarnosti  Milana Bandića, da gradimo Hrvatsku kao istinsku europsku, demokratsku i socijalno pravednu državu, istaknuo je za RTL Danas.

'Ne bih to poželio nikome'

Nije htio komentirati nagađanja kako je završio iza rešetaka zbog političkih razloga.

- Bio sam pritvorenik kao i svi ostali. Poštivao sam pravila igre jer ja sam takav čovjek. Ne bih to poželio nikome, ali to je još jedno iskustvo iz kojeg čovjek treba izvući pouke, zaključio je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message