Obavijesti

News

Komentari 13

Bandić nije došao na otvaranje reciklažnog dvorišta. Mještani Črnomerca idu u novi prosvjed

Bandić nije došao na otvaranje reciklažnog dvorišta. Mještani Črnomerca idu u novi prosvjed
1

Iz zagrebačke Čistoće poručuju kako je sve po propisima, te kako će ulaz u reciklažno dvorište, koji je sad tik pored autobusne stanice, biti premješten. Tamošnji stanari nisu zadovoljni objašnjenjima

VIDEO

Stanari zagrebačke Ulice Črnomerec i okolnih ulica okupili su se u petak ujutro na novome reciklažnom dvorištu koje je postavljeno na Opatičkoj livadi, na vrlo prometnoj cesti, između kuća, te odmah pored autobusne stanice s koje djeca idu u školu.

Iako se najavljivalo da bi gradonačelnik Milan Bandić mogao navratiti da službeno otvori dvorište, to se nije dogodilo. No stanovnici najavljuju kako će se spontano okupiti i u subotu, jer ne prihvaćaju pojašnjenja iz Vijeća gradske četvrti i Grada da se radi o mobilnom reciklažnom dvorištu koje je tu "privremeno". Kako kažu, već desetljećima traže vrtić, mogao se tu izgraditi i park kojeg kvart nema, a za reciklažno je bilo i prikladnijih lokacija u kvartu.

Iz gradske Čistoće poručuju kako je sve po propisima, te kako ta površina odgovara lokacijom i uvjetima za postavljanje mobilnog reciklažnog dvorišta. Napominju kako je budući ulaz biti smješten desetak metara južnije, te će tako predstavljati sigurnije rješenje za sudionike prometa.

- Mobilno reciklažno dvorište je pokretna tehnička jedinica koja nije građevina ili dio građevine, a koja služi odvojenom prikupljanju propisanih vrsta otpada. Mobilno reciklažno dvorište sastavljeno je prenosivih spremnika i kontejnera. Nijedan dio mobilnog reciklažnog dvorišta nije fiksna građevina. Mobilno reciklažno dvorište je definirano Pravilnikom o gospodarenju otpadom (NN 81/20), članak 20. U svakoj gradskoj četvrti nužno je osiguravanje barem jednog reciklažnog ili mobilnog reciklažnog dvorišta - navodi se u odgovoru koji potpisuje Mirella Strenja iz Službe za odnose s javnošću Čistoće.

Kako tumači, radno vrijeme reciklažnog dvorišta započinjat će nešto kasnije od ostalih, i to u osam sati, nakon odlaska djece u tamošnju osnovnu školu, a spremnici će se prazniti kad u ulici nema prometnih gužvi.

- Sve manipulativne radnje na mobilnom reciklažnom dvorištu odvijat će se odgovarajućom opremom i što većom pažnjom kako bi razina buke bila u granicama normale. Na mobilnom reciklažnom dvorištu nema otpada koji bi svojim mirisima štetio okolini. Sve odvojeno prikupljene vrste otpada odvoze se ovlaštenim oporabiteljima i otpad se kao takav ne skladišti na reciklažnom dvorištu. Postojanje i rad budućeg reciklažnog dvorišta usmjereni su cilju poboljšanja zadovoljstva građana dostupnošću različitih vrsta spremnika za tridesetak vrsta otpada iz kućanstva što će u konačnici rezultirati ljepšom i urednijom gradskom četvrti, kako se u praksi pokazalo za sva trenutno postojeća fiksna i mobilna reciklažna dvorišta uklopljena u urbanu sredinu grada Zagreba. Okvirno se može računati da je gravitacijsko područje ovom mobilnom reciklažnom dvorištu u radijusu od 2 do 4 km. Vlasnik parcele je Grad Zagreb, a postojeća površina se ranije koristila kao skladišni prostor - poručuju iz Čistoće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca