Obavijesti

News

Komentari 114

Bandić opet sam sebi dodijelio 50 plakatnih mjesta u Zagrebu

Bandić opet sam sebi dodijelio 50 plakatnih mjesta u Zagrebu
3

Iz Grada su potvrdili da je Bandić dodijelio besplatno mjesta za stranku Bandić Milan, ali kažu da su ih besplatno mogli dobiti i ostali. Samo da su se javili...

VIDEO

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić opet je sam sebi, odnosno svojoj stranci Bandić Milan 365 dodijelio besplatno 50 plakatnih mjesta u glavnom gradu. Na njima su od danas postavljeni njegovi promidžbeni plakati.

Zagreb raspolaže sa 110 panoa za jumbo plakate i city light reklame, a koriste se ze reklamiranje važnih sportskih, kulturnih i sličnih događaja.

Iz Grada Zagreba su nam potvrdili da je gradonačelnik Bandić dodijelio besplatno mjesta za stranku Bandić Milan, ali kažu da su ih besplatno mogli dobiti i ostali. Samo da su se javili. Jedina koja je uz Bandića dobila mjesta je Radnička fronta s 10 mjesta. Također su dodijeljeni besplatno.

Te dvije stranke su jedine podnijele zahtjev, kažu iz Bandićeve gradske uprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gradonačelnik je javno objavio naputak koji omogućava besplatno korištenje za izbornu promidžbu. Potrebno je samo platiti ljepljenje 100 kuna. Međutim, javile su se samo dvije stranke, a za preostalih 50 nije bilo zahtjeva i slobodni su za ostale stranke – odgovorili su iz Ureda za odnose s javnošću.

Pravilnik je inače donesen ove godine. Još 2011. godine je Bandić diskreciono sebi prvome dodijelio besplatna mjesta za plakate. I kada je u svibnju imao konvenciju stranke, također je koristio gradska mjesta za promidžbu svoje stranke.

Zagrebački gradonačelnik inače obilato koristi svoj položaj u kampanji. Pojeftinio je brojne komunalne usluge, obećao iz gradskog proračuna platiti privatne škole učenicima koji nisu upisani, može koristiti i štandove...

Možda i zato nije iznenađenje da je Milan Bandić objavio najniže troškove kampanje od svih stranka koji se natječu u svim izbornim jedinicama. Iako putuje kombijem po Hrvatskoj, prijavio je tek 44.000 kuna troškova. Najviše, preko 26.000 kuna mu je otišlo na slanje promotivnih materijala poštom. Ali trošak tiskanja tih promotivnih materijala nije naveo.

– To su zaista troškovi. On je naredio da kampanja bude skromna – kaže Zinka Mašić, glasnogovornica stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Bandić je inače prikupio više od 246 tisuća kuna donacija od 27 osoba i tvrtki. U toj vrijednosti je primjerice i 288 staklenih teglica s poklopcima, keramička srca i cvijeće.

Inače, Bandićev trošak od skoro 16 milijuna kuna u predsjedničkoj kampanji prije pet godina je sada pod lupom USKOK­-a. To je bila jedna od najskupljih kampanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...