Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Bandić pozvao sindikat "teta" u vrtićima da sjednu za stol

SVE MOŽE BITI BOLJE: Na pitanje  je li istina da je kapacitet vrtića premašen za oko 10.000 djece, Bandić je rekao kako ne želi komentirati takve "dimne bombe"

Željko Lukunić/Pixsell
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
10 komentara

Nakon što je Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske najavio za četvrtak poslijepodne prosvjed za dostojanstvo struke i bolje uvjete rada u dječjim vrtićima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je predstavnice "teta" da sjednu za stol, kako bi zajednički riješili problem.

"Sve može biti bolje, ali odgovorno tvrdim da 65 dječjih vrtića s preko 35.000 djece u Zagrebu imaju najbolje uvjete u Hrvatskoj. Pozivam stoga sindikat da sjednemo za stol kako bismo riješili problem, da vidim što ih muči, jer se prosvjedom ništa neće riješiti", rekao je Bandić novinarima na predstavljanju novih međunarodnih linija Croatia Airlinesa.

Na pitanje  je li istina da je kapacitet vrtića premašen za oko 10.000 djece, Bandić je rekao kako ne želi komentirati takve "dimne bombe". Najlakše je ispustiti parolu pa komentirati, kazao je dodajući kako će Grad Zagreb nastaviti graditi nove vrtiće i škole - u ovoj i idućoj godini pet do sedam vrtića i škola.

Bandić je ustvrdio da partnerski rješava probleme "teta" sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, koji okuplja 28.000 članova, te pozvao i manjinski sindikat da rješenja traži za stolom, a ne na ulici. Dodao je kako možda prosvjedom taj sindikat radi svoju promidžbu, kako bi malo "nabildao" svoj status kao manji sindikat.

Prosvjedom se traži neodgodiva primjena Državnog pedagoškog standarda (DPS) – da se broj djece u grupama dovede u okvire zakona, donošenje plana i razvoja mreže dječjih vrtića, bržu izgradnju i otvaranje novih smještajnih kapaciteta, vraćanje uvjeta koji su bili na snazi do 31. prosinca 2015. voditeljima posebnih i kraćih programa i povećanje sredstava za kupnju igračaka i potrošnog materijala.

Okupljanje prosvjednika bi trebalo biti ispred Radničkog doma, odakle bi sindikalna povorka trebala otići na prosvjedni skup na Trg bana Jelačića.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message