Obavijesti

News

Komentari 13

Bandić se provozao biciklom i otvorio promet u Gajevoj ulici

Bandić se provozao biciklom i otvorio promet u Gajevoj ulici
1

"Prije par dana otvorili smo jednu, a danas otvaramo drugu i završnu etapu", rekao je Bandić. Ispričao se građanima što radovi nisu napravljeni u vrijeme godišnjih

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak se simbolično provozao biciklom i time otvorio promet u Ulici Ljudevita Gaja za čiju je rekonstrukciju, na dionici od Mihanovićeve do Tesline, utrošeno sedam milijuna kuna.

"Prije par dana otvorili smo jednu, a danas otvaramo drugu i završnu etapu", rekao je Bandić i niz Gajevu ulicu krenuo vozeći se na biciklu u društvu Darinke Jug iz Odjela za turizam Grada Zagreba.

Ispričao se građanima što radovi nisu napravljeni u vrijeme godišnjih odmora, te se zahvalio na strpljenju.

Viši stručni savjetnik pročelnika u Gradskom uredu za prostorno uređenje Goran Radić kazao je da su se radovi izvodili u etapama. Tako je najprije krenula rekonstrukcija instalacija tj. zamjena plinovoda i rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda, a nakon toga i radovi na nogostupima, parkirališnim mjestima i na jednosmjernoj biciklističkoj stazi.

"Uvjeti nam nisu bili baš naklonjeni, bilo je kiše i leda. Rok za završetak radova, bez asfalta, bio je dva mjeseca, a mi smo sve završili u 60 radnih dana. Vrijednost radova je oko 5,5 milijuna kuna bez PDV-a", rekao je.

Tena Šarić iz Sindikata biciklista objasnila je da je Gajeva prva prometnica u Zagrebu gdje biciklisti ravnopravno u vožnji dijele prostor s motornim vozilima.

"Izmjenom prometnog rješenja uveden je tzv. 'sharing space' na kolniku za bicikliste i motorna vozila, što podrazumijeva da se motorna vozila kreću brzinom oko 30 kilometara na sat", dodala je te pozvala vozače da budu oprezni u vožnji.

Napomenula je i kako su na križanjima postavljeni  tzv. bike boxovi tj. prazan prostor za bicikliste koji im daje prednost u vožnji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.