News

Komentari 15

Bandić: Zavirio sam u budućnost

Bandić: Zavirio sam u budućnost

Nakon što se nedavno vozio u zamjenskom Mercedesu GLE, Milan Bandić sada je bio na vožnji kod Rimca u njegovom električnom automobilu. Sudeći po statusu, svidjela mu se električna budućnost

Hvala Mati i cijelom timu Rimac Automobili koji su mi omogućili da zavirim u budućnost - u C-Two cestovni automobil s najbržim ubrzanjem svih vremena - napisao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na svom Facebooku i pohvalio se isprobavanjem Rimčevih jurilica. 

Nastavio je: 

- Čestitke svima i hvala vam na jedinstvenoj promociji Hrvatske i Zagreba u svijetu! Želim vam puno sreće i u danjem radu, u meni i Grad Zagreb Službena stranica znajte imate partnere! 

Voli jurilice

A da Bandić voli jurilice, pokazao je i nedavno kad smo objavili kako ga je objektiv našeg fotoreportera uhvatio u skupocjenom zamjenskom automobilu. 

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića posljednjih se tjedana može vidjeti kako se po gradu vozi u luksuznom Mercedesu GLE. Prije oko tjedan dana u tom autu došao na Trg bana Jelačića kako bi otvorio manifestaciju Plavi ceker.

Radi se o Mercedesu GLE 350 d 4MATIC, proizvedenom 2019. godine. Cijena novog automobila, bez dodatne opreme, iznosi 694.265 kuna. Ali automobil kojim se vozi Bandić ima i dodatnu opremu, što mu podiže cijenu na više od 800.000 kuna. Tu su klimatizirana električno pokretana sjedala presvučena kožom, kamera za vožnju unatrag, navigacija, spušteni ovjes, projiciranje loga Mercedesa na podlogu iz retrovizora, centralni zaslon 11,5", zatamnjena stakla, električno podizanje poklopca prtljažnika, umetci od hrasta. Auto ima dizelski motor obujma 2,9-litara koji razvija 272 konjske snage. Do 100 km/h ubrza za 6,6 sekundi, a može juriti 230 km/h.

Iz Grada Zagreba smo samo tada saznali da je riječ o zamjenskom vozilu jer je službeni Audi A6 na popravku. Gradonačelnik Bandić ovo vozilo koristi nešto duže od mjesec dana, a navodno je njegov A6 djelomično i razbijen.

Bandić je koristio zamjensko vozilo Mercedes i 2018. godine, a i nakon potresa ove godine. Nakon izbora ponovno je bio u A6, a sada ima zamjensku jurilicu.

Kad mu treba zamjensko vozilo, uvijek se nađe neki luksuzni Mercedes
Da se kratko ipak vratimo na Mercedes koji je vozio 2018., on je bio E klase, a iz tadašnjeg cjenika Mercedesa u Hrvatskoj vidjelo se da najjeftinija verzija stoji 375.000 kuna.

I tada se radilo o zamjenskom automobilu dok je službeni bio na redovnom servisu

Najčitaniji članci