Obavijesti

News

Komentari 205

Bandićev adut: Doveo je Miss Universe u direkciju Holdinga

Bandićev adut: Doveo je Miss Universe u direkciju Holdinga
1

Sarah Ivanković je 2009. bila 11. u natjecanju za Miss Universe svijeta pa je dobila trajno krunu hrvatske Miss Universe. Ona će za oko 10.000 kn voditi Holdingu projekte, ali bez natječaja

VIDEO

Djelatnici Holdinga primijetili su da im je ovog tjedna stiglo atraktivno pojačanje u njihovu tvrtku. Bivša hrvatska Miss Universe, Splićanka Sarah Ivanković (27), od ponedjeljka radi u direkciji Holdinga.

Pokretanje videa...

00:15

Sarah, djevojački Ćosić, titulu misice je ponijela 2009. godine. U međuvremenu se udala za Jozu Ivankovića i završila studij ekonomije.

U Holdingu je, međutim, zaposlena bez natječaja, a naši neslužbeni izvori kažu da je naredba o zapošljavanju došla “iz Grada”, odnosno ureda gradonačelnika Milana Bandića. Zaposlena je u direkciji, odnosno široj upravi Holdinga kao voditeljica projekata. Ali je isti dan premještena u ured u Zagrebački električni tramvaj (ZET). Iako nam u Holdingu nisu odgovorili na direktan upit o koeficijentu i plaći, doznaje se da bi trebala imati plaću od oko 10.000 kuna neto.

Koje će točno projekte voditi nisu nam odgovorili, ali navodno radi na projektima EU.

- Ona je magistrica ekonomije te sukladno svojem znanju i vještinama zaposlena je na mjestu voditelja projekata. Zagrebački holding sukladno Zakonu o radu nije obvezan prije zapošljavanja provesti natječaj - odgovorili su nam iz Holdinga.

Potvrdili su i da će svoje zadatke izvršavati iz ZET-a. Ivanković je bila česti gost rubrika o modi i glamuru. Na njezinoj svadbi u Hercegovini bilo je 400 uzvanika, pa i Ruža Tomašić. Njeno zaposlenje, međutim, nije oduševilo sindikate jer je u Holdingu zapošljavanje zabranjeno pod izlikom racionalizacije.

sarah cosic

- To je apsolutno sramotno. Za premjestiti jednog radnika u Holdingu treba sedam suglasnosti, a kad se politički zapošljava, ne treba natječaj - reagirao je Želimir Hercigonja, predsjednik sindikata Komunalnih radnika Zagrebačkog holdinga. Ivanković, kaže Hercigonja, nije jedina zaposlena u posljednje vrijeme. Hercigonja kaže da je u zadnjih šest mjeseci barem 30 ljudi zaposleno u direkciji.

- Nama treba radnika na terenu, a ne u administraciji, ali Bandić ne dopušta takva zapošljavanja. Osim kad nazove svoju predsjednicu uprave da nekoga smjesti - kaže Hercigonja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca