Obavijesti

News

Komentari 106

Još jedan potres u Banovini, magnituda 3.3 prema Richteru: 'Svi smo opet istrčali iz kuća'

Još jedan potres u Banovini, magnituda 3.3 prema Richteru: 'Svi smo opet istrčali iz kuća'

Nakon snažnoga potresa koji je krajem prosinca pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolna sela, ljudi koji su ga pretrpjeli još su u stanju akutnoga straha, jer od potresa je prošlo manje od mjesec dana...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20:56

U Sisačko-moslavačkoj županiji do sada je prijavljeno 34.992 oštećenih stambenih objekata u nedavnom razornom potresu, od čega je pregledano 21.152 objekata, navedeno je u nedjelju navečer iz županije, na temelju ažuriranih ArcGIS podataka.

Neuporabljivo zbog vanjskih utjecaja je 252 stambenih objekata, a neuporabljivo zbog oštećenja je 2602. 

Oznaku 'privremeno neuporabljivo - potreban detaljan pregled' dobilo je  2162, a 'privremeno neuporabljivo – potrebne mjere hitne intervencije' 2562 objekata.

Uporabljivo - bez oštećenja je 539 objekata, uporabljivo bez ograničenja 4933, a 'uporabljivo s preporukom o postupanju' je  8102 do sada pregledanih stambenih objekata, priopćeno je iz Sisačko-moslavačke županije, na temelju ažuriranih ArcGIS podataka do večeras u 19 sati.

17.10

Oko 17 sati u nedjelju još jedan potres je pogodio Banovinu. Prve informacije kažu da je bio 3.3 prema Richter, a epicentar 4km od Siska.

16.00

Katolička crkva u Crnoj Gori skupila je 22.000 eura za pomoć stradalima u potresu koji je krajem prošle godine pogodio središnju Hrvatsku, objavila je u nedjelju Kotorska biskupija.

Novac su Sisačkoj biskupiji uplatile Kotorska biskupija i Barska nadbiskupija.

Pomoć je skupljana u župama i preko računa Crkve.

"Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u ovu, kao i brojne druge humanitarne akcije u Crnoj Gori u kojima je skupljana pomoć za stradalnike. U izazovnim vremenima koja predstoje ljudima na pogođenom području nastojmo se iskazati bratskom blizinom i molitvom“, priopćila je Kotorska biskupija.

12.30

Održava se dobrovoljna akcija frizera iz svih krajeva Hrvatske. Na šišanje su došli stanovnici Gline i okolnih krajeva, a isto tako i vatrogasci...

Više pročitajte OVDJE.

11.40

U Sisačko-moslavačkoj županiji ukupno je prijavljeno 35 102  oštećenih stambenih objekata, a pregledano je njih  20 733, izvijestili su u nedjelju iz te županije na temelju ažuriranih ArcGIS podataka.

Zbog vanjskih utjecaja neuporabljivo je 249 stambenih objekata, a zbog oštećenja neuporabljivo je njih 2 563.

Privremeno neuporabljivo i potreban detaljan pregled za 2 123 objekata, a privremeno neuporabljivo i potrebne su mjere hitne intervencije za 2 515 objekata.

Uporabljivo i bez oštećenja je 536 objekata, a uporabljivo bez ograničenja je njih 4 832.

Uporabljivo s preporukom o postupanju je 7 916 stambenih objekata, stoji u priopćenju.

Komentari 106