Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

'Kolinda je predala zahtjev za Uredom, ali ga još nisam vidio'

Kolinda Grabar-Kitarović će, kao bivša predsjednica, imati pravo na Ured, vozača i dva službenika, kao i na punu plaću prvih šest mjeseci i pola plaće ostalih šest mjeseci. Banožić kaže da zahtjev još nije vidio

Šibenik: Ministar državne imovine Mario Banožić u službenom posjetu ŠKŽ
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22 komentara

Nakon medijskih napisa kako će Kolinda Grabar-Kitarović, uskoro bivša predsjednica, ovaj tjedan podnijeti zahtjev Vladi za Ured na koji ima pravo, ministar državne imovine Mario Banožić u četvrtak je nakon sjednice Vlade poručio kako on taj zahtjev još nije vidio. 

- Upravo sam čuo da postoji dokument u kojem je podnesen zahtjev, ali do mene još nije došao. Sukladno Zakonu o posebnim pravima, predsjednica nakon prestanka dužnosti ima pravo na Ured, vozača i dva službenika i mi ćemo s njima vidjeti kakav točno prostor očekuju. Postoji nekoliko lokacija, ali ne bih u ovom trenutku o tome dok ne vidim da li to njih zadovoljava - rekao je. 

Bivša predsjednica će u prvih šest mjeseci, također, imati pravo i na naknadu u visini sadašnje plaće, dok će u drugih šest mjeseci imati pravo na pola plaće.

Ministar financija Zdravko Marić istaknuo je kako još nije vidio specifikaciju troškova za Ured.

- Ne znam ni broj ljudi, ni broj zaposlenih, ni prostor, ne mogu napamet iz glave govoriti - rekao je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message