News

Komentari 108

Banožić o izjavama Milanovića o avionima: 'Očito da netko nije sretan što je taj proces završio'

Banožić o izjavama Milanovića o avionima: 'Očito da netko nije sretan što je taj proces završio'

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao kako će tražiti ugovore o nabavi ratnih aviona. Ministar kaže kako je sav novac jasno iskazan

Ministar obrane Mario Banožić uručit će vojna priznanja u povodu Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 30. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. 

Na pitanje da komentira izjave Zorana Milanovića koji je rekao da će tražiti ugovor o nabavi vojnih aviona, Banožić je rekao kako su mnoge zemlje čestitale Hrvatskoj na nabavi. 

- Zašto otkrivati detalje ugovore? Što se tiče 'mažnjavanja', imate PDV koji se plaća na usluge, indeksaciju cijena koja se računa sukladno pokazateljima, to se može mijenjate. Imate iznos od 215 milijuna kuna koji se odnosi na izgradnju hangara, ali isto se tu nalaze dnevnice, smještaje i putovanja za ljude, operativni troškovi aviona... To je iznos podijeljen kroz tri godine. Sav novac je jasno iskazan, ali očito da netko nije sretan što je ovaj proces završio - rekao je, prenosi N1

- Predsjednik je bio upoznat sa svim detaljima od prvog dana kad je krenuo natječaj. Ne može reći da nije znao detalje - rekao je. 

Najčitaniji članci