Obavijesti

News

Komentari 12

Barbara Nola: Kad znam da ću biti na televiziji, cijeli dan šizim

Barbara Nola: Kad znam da ću biti na televiziji, cijeli dan šizim
1

Zvijezda telenovele ‘Vatre ivanjske’ i jedna od najboljih naših glumica govori o dva desetljeća dugom braku s redateljem Lukasom Nolom, kako odgajaju djecu...

VIDEO

Osim u brojnim kazališnim i filmskim uspješnicama, Barbara Nola (45) okušala se i u TV serijama. Tri godine od njezina posljednjeg angažmana u sapunici gledamo je u novoj “Vatre ivanjske”. Susretljiva glumica ni ovaj se put u razgovoru nije libila otkriti “djelić duše”, one sasvim osobne crte koja se ne razabire preko ekrana. Jedna je od rijetkih osoba iz javnog života koja je dokazala da zna recept kako živjeti bez skandaloznih izjava, pretenciozne garderobe, burnog društvenog života i afera, a da se na svim poljima postignu sreća i uspjeh.


Express: Sviđa li vam se lik Marije koji igrate u ‘Vatrama ivanjskim’ i imate li kakvih sličnosti s njom?

Mogu naći poveznice s tim likom u smislu da sam zabrinuta za svoju djecu, kao što je Marija za svog sina. Kod Marije mi se sviđa i to što ima senzibiliteta, empatičnosti za druge, i ta njezina empatičnost mi je vrlo bliska. Ne želim zvučati tašto, ali imam toliko jaku empatiju zbog koje mi se ljudi u privatnom životu imaju poriv povjeriti, ali to me nekad iscrpljuje. Kad uđem u prostoriju gdje sjede moja tri prijatelja, točno znam kako se tko od njih osjeća. Isto je kod moje djece, mame, muža i svih bliskih osoba. Takva sam od djetinjstva. Zato svoj lik Marije vrlo dobro razumijem i mogu je lako prepoznati i osjetiti je bliskom sebi. Recimo, ona živi u nesretnoj ljubavi, a ja to nikad ne bih mogla. Cijeli život biti ne voljena, na to stvarno ne bih pristala. Poludjela bih!


Express: Snimanja serije su svakodnevna i cjelodnevna. Što kad se dogodi neka bolest, ozljeda p glumca, kako se to rješava?

Do sad se nitko nije razbolio, osim što sam ja dobila herpes (smijeh). Moja iskustva sa sapunicama i kazalištem su takva da glumci uglavnom glume bolesni. Igrala sam predstave i s 39 temperaturom kada gotovo nisam vidjela gdje sam ni znala kako ću odglumiti, ali to se od nas očekuje i to, na kraju krajeva, sami od sebe to očekujemo. To nekad nema nikakve posljedice, a zna se dogoditi kao meni da mi se sve skupi pa sam prije pet godina dobila čvoriće na glasnicama koje sam morala operirati. Ako se nekome nešto baš vidljivo dogodi, poput herpesa ili glumac slomi neki dio tijela, onda se cijeli raspored mora pretumbavati, što je zbilja komplicirano.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..