Obavijesti

News

Komentari 214

Bauk: Siguran sam da Tuđman ne bi glasovao za ovakav HDZ

Bauk: Siguran sam da Tuđman ne bi glasovao za ovakav HDZ
1

Bauk smatra da je prosvjed politički motiviran i da je netko htio da dođe do ovakvih scena. Rekao je da je većina šatoraša zakon ispoštovala samo uz pomoć policije

VIDEO

Možda sam naivan, ali ja sam očekivao da će još u četvrtak nakon 22 sata, poštivajući zakon, prosvjednici otići s Markovog trga, rekao je ministar uprave Arsen Bauk gostujući u emisiji "Pravi kut" na Mreži TV.

Dodao je da je većina prosvjednika zakon ispoštovala samo uz pomoć policije, kao i da je i prije četvrtka bilo iz redova šatoraša najava da kad oni dođu na Markov trg, netko će morati otići. Na upit jesu li se ružni prizori na Markovom trgu mogli spriječiti odgovorio je:

- Mislim da je netko želio da dođe do ovakvih ili još gorih scena, ali oni koji su bili režiseri svega očito su ocijenili da im cijela situacija postaje kontraproduktivna - rekao je Bauk, koji ne vjeruje tvrdnjama šatoraša da oni samo žele dijalog.

'Prosvjed je bio politički motoviran'

- Mi smatramo da je prosvjed prvo bio politički motiviran predsjedničkim izborima, a nakon toga smo ušli i u izbornu godinu. Nije slučajno i simbolično je da je predsjednica Kitarović prvi svoj posjet odradila baš u taj šator - rekao je Bauk i dodao kako je sve to dio političkog folklora i da su građani shvatili o čemu se zapravo radi.

Bauk je još jednom naglasio da aktualna Vlada i parlamentarna većina niti jednim svojim potezom nisu smanjili materijalna prava ratnih veterana: 

- Što se tiče političkih prava, mi nismo Iran da nam treba vijeće čuvara revolucije niti smo neke druge džamahirije. Ako žele vlast neka se kandidiraju i ako im birači daju povjerenje, moći će donositi zakone kakve god žele.

'HDZ je jasno pokazao svoje namjere'

Osvrnuo se i na HDZ, rekavši da je ta stranka sama pokazala kakva je zapravo. 

- Oni su sada jasno pokazali kakve su njihove namjere ako dođu na vlast. Mi čvrsto vjerujemo da se to neće dogoditi i da se Hrvatska neće vratiti u neka vremena u koja se ne bi trebala vratiti.

Povampireni nacionalizam

Retoriku HDZ-a nazvao je ratnohuškačkom. 

- Poraz te opcije na izborima bio bi jasna poruka da se povampirenim nacionalizmom u Hrvatskoj više ne mogu dobiti izbori -  kazao je Bauk.

'Tuđman ne bi glasovao za ovakav HDZ'

- Tu politiku personificira HDZ i njihov predsjednik, koji se u svemu odmaknuo od politike prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na koga se često poziva - rekao je Bauk i zaključio: 

- Ja sam siguran da Tuđman ne bi glasao za ovakav HDZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...