Obavijesti

News

Komentari 169

'Milanović nije pretjerao kad je Vladu nazvao proustaškom..'

'Milanović nije pretjerao kad je Vladu nazvao proustaškom..'
1

HDZ radi ono što je obaćavao u kampanji, rekli su to na diplomatski ili manje diplomatski način. Što se tiče Mosta, to se sve događa van njihove kontrole, kazao je Bauk

VIDEO

Bivši ministar uprave Arsen Bauk gostovao je sinoć u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV. Za osobu koja je bila na glasu kao najštedljiviji političar i težak na novčaniku, mnoge je iznenadila Baukova donacija od 1000 kuna u kampanji Zorana Milanovića za predsjednika SDP-a. Na pitanje misli li da je dobro donirao novac obzirom da je možda uložio u kandidata koji bi mogao izgubiti šeste izbore za redom Bauk je odgovorio da je takva retorika netočna i HDZ-ovska, a da su je sada koristili oni koji su podržavali Komadinu.

- I mene je iznenadilo to što sam donirao. Mislim da je članstvo napravilo dobar izbor. Izbori su gotovi, ta retorika o pet izbornih poraza je ona koju je gurala strana koja je podržavala drugog kandidata, ona nije točna, to je više HDZ-ovska retorika, a ne naša – rekao je Bauk koji smatra da kampanja za predsjednika stranke uopće nije bila prljava i nije odmogla SDP-u.

Na pitanje misli li je bilo dobro za SDP da se vadio prljavi veš, odgovorio je da misli da jest.

- Kad ćemo se kontraargumentirati nego kada je kampanja. To se kaže u kampanji, izbaci se bijes od prije četiri godine, sada se malo vidaju rane i onda idemo dalje raditi da vladajući ne izdrže četiri godine – rekao je Bauk.

Na pitanje hoće li biti šalabahtera kako bi na konvenciji za tjedan dana u predsjedništvo i SDP ušli ljudi po ukusu Zorana Milanovića, Bauk je rekao kako postoji velika mogućnost za taj scenarij, ali da ne želi o tome špekulirati previše.

- To ovisi o tome da li će biti grupacije koje su nastale javnim izjašnjavanjem članova u podršci i jednom i drugom kandidatu biti homogene i dobro organizirane. Ako bude tako, onda postoji velika mogućnost za takav scenarij – rekao je Bauk.

Bauk smatra kako postoji najveća vjerojatnost do sada da se dogode prijevremeni parlamentarni izbori.

- Oni su izvjesniji nego u bilo kojem mandatu do sad, što ne znači da će se dogoditi. To je od svih mandata do sad najveća vjerojatnost da se neće izdržati do kraja – rekao je Bauk koji je na pitanje kako će se SDP ponašati u oporbi podsjetio kako je Milanović već u pravoj izjavi, kada je rekao da je ovo kriminalna, špijunska i proustaška vlast, prozvan da je preoštar, a zapravo danas to govore svi oni koji su ga zbog toga napadali.

- Samom tom izjavom je najavio kako ćemo se ponašati, pa su ga napali, a danas to misle i govore ti isti. Mislim da nije pretjerao u tome – rekao je Bauk.

Na pitanje jesu li se u SDP-u kao oporba previše bavili sobom, a ne ovime što kritiziraju da se događa, pa su se vladajući razmazali, Bauk je rekao da nije sudbonosno pitanje je li kampanja u SDP-u trajala tri tjedna previše.

- Što se tiče situacije koja se razmahala, HDZ radi ono što je obaćavao u kampanji, rekli su to na diplomatski ili manje diplomatski način. Što se tiče Mosta, to se sve događa sve van njihove kontrole. Već se zaboravilo za što su se oni zalagali. Oni su navodno tu da nas zaštite od HDZ-a, a zaboravljajući pritom da su oni doveli u situaciju da treba nekog od  HDZ-a štititi. Rejting im pada. Taj negativan trend će se nastaviti i HDZ će se u jednom trenutku osjećati superiorno u odnosu na Most da će tu svoju poziciju onda koristiti i pitanje je hoće li onda Most usisati i ili ćemo ići na nove izbore – rekao je Bauk koji je zadovoljan time kakva je SDP oporba dosad.

Bauk smatra da SDP mora imati kandidata za gradonačelnika Zagreba i Splita, ali nije želio odgovoriti hoće li to biti Davor Bernardić i Ivo Baldasar.

- Mislim da SDP-ov kandidat može pobjediti Bandića, ako to bude Bernardić, imat će svu potporu. Odluka je na gradskom odboru. Isto vrijedi i za Ivu Baldasara. Ako oni budu kandidati, napravit ću sve da oni pobjede – rekao je Bauk.

Komentirajući svoju nasljednicu ministricu uprave Dubravku Jurlinu, Bauk je rekao kako smatra da se bavi poslovima iz drugog resora, prvenstveno onog ministrice rada Nade Šikić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 169

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak