Obavijesti

News

Komentari 85

Beba heroj putuje u Austriju: "Radujemo se našoj Nađat"

Bebu kojoj je majka poginula a tata se odvojio, prebacit će po hitnoj proceduri... Očekuje se da Nađat i njene tete najkasnije danas krenu na put prema Austriji

VIDEO

Policija i volonteri još pokušavaju locirati oca jednomjesečne Nađat, koja je sa svojim tetama u prihvatnom centru u Opatovcu. Razdvojili su se tijekom ulaska u Hrvatsku.

Podsjetimo, majka je poginula u Siriji deset dana nakon rođenja kćeri. Na put spasa Nađat je krenula s ocem - prema rodbini u Turskoj, a potom su se zajedno uputili prema zapadnoj Europi. Na granici s Hrvatskom otac se odvojio. No s obzirom na to da su sad službe doznale kako Nađat ima familiju u Austriji, uskoro bi trebao početi ubrzan i hitan postupak spajanja. Obitelj ju, kako doznajemo, jedva čeka prihvatiti.

UNICEF

Tako se očekuje da Nađat i tete najkasnije danas krenu na put prema Austriji, kamo bi trebale doći po ubrzanoj proceduri, sa svim privilegijima hitnog prelaska granica. U Opatovcu se tek mogla čuti pretpostavka da je otac, zbog bitno povećanog priljeva izbjeglica proteklih dana i otežane registracije, vjerojatno “zaglavio” u nekom od slovenskih kampova.

Međutim, s obzirom na to da su kontaktirali njihovu obitelj u Austriji, koja se bebi jako raduje, barem se može pretpostaviti da bi se tamo, nakon tjedan dana razdvojenosti, konačno svi mogli spojiti. Priča o malenoj Nađat jedna je od najstrašnijih primjera pakla kroz koji je prošla većina izbjeglica koji bolju budućnost nastoje naći u Njemačkoj. Do jučer je kroz Hrvatsku prošlo oko 234.700 izbjeglica. Čelnici europskih zemalja danas se trebaju okupiti u Bruxellesu kako bi postigli dogovor o prebacivanju izbjeglica. Trebali bi zabraniti ubrzano prebacivanje bez konzultacija među susjednim zemljama. Premijer Zoran Milanović jučer je rekao kako se problem mora riješiti tamo gdje je nastao.

- Neću sjediti i gledati kako zatvaraju ogradu oko nas - zaključio je Milanović.

Otac joj je negdje u Sloveniji?

Otac bi mogao biti negdje u slovenskim kampovima, ali zbog velikoga kaosa koji vlada na putu spasa sad ga je teško locirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao