Obavijesti

News

Komentari 9

Benedikt XVI. poglavlje u svojoj knjizi posvetio Alojziju Stepincu

Benedikt XVI. poglavlje u svojoj knjizi posvetio Alojziju Stepincu

Dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu don Mladen Parlov je istaknuo kako knjiga "Ljubav koja spašava" ilustrira da Ratzingerova duhovnost nije apstraktna

VIDEO

Knjigu pape emeritusa Benedikta XVI. "Ljubav koja spašava", koja sadržava tekstove posvećene Božjoj ljubavi, a jedno poglavlje posvećeno je i kardinalu Alojziju Stepincu, predstavila je u četvrtak splitska nakladnička kuća Verbum.

- Ova je knjiga posebna za hrvatsko čitateljstvo zato što se u njoj nalazi jedno poglavlje o blaženom kardinalu Alojziju Stepincu - istaknula je izvršna urednica Verbuma Lidija Piskač na online konferenciji za medije.

Podsjetila je kako je Joseph Ratzinger, dok je bio kardinal, u propovijedi u Papinskome hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu govorio o Alojziju Stepincu, njegovoj vjernosti Kristu usred najgorih mogućih životnih okolnosti, progona, mržnje i odbacivanja.

- Ratzinger ističe kolikoj je patnji Stepinac bio izložen i kako je, usprkos tome što mu je bilo teško, vjerno branio Božje stvari i ljudska prava - rekla je Piskač.

Objasnila je kako je knjiga "Ljubav koja spašava" prijevod najnovijega talijanskog izdanja koje je objavila službena vatikanska nakladnička kuća Libreria Editrice Vaticana u suradnji s nakladničkom kućom Cantagalli u sklopu Ratzingerovih "Odabranih djela".

Bivši papa Bendikt je Bozaniću nakon potresa poslao pismo
Bivši papa Bendikt je Bozaniću nakon potresa poslao pismo

- Papa je htio da novi naslov u tom nizu svezaka bude posvećen Božjoj ljubavi i da se objave njegovi tekstovi na tu temu koji su prethodno bili objavljeni na njemačkom jeziku. Ti tekstovi čine glavninu ove knjige, a njima je pridodano još sedam Ratzingerovih tekstova i govora koji nikada do sada nisu bili objavljeni - rekla je Piskač.

Dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu don Mladen Parlov je istaknuo kako knjiga "Ljubav koja spašava" ilustrira da Ratzingerova duhovnost nije apstraktna.

- U ovoj knjizi Ratzinger ulazi u bit, ali na način da njegova teologija postaje duhovnost, život. Nikada nije apstraktna, hladna, nego uvijek životna i usmjerena životu. Također, ulazi u srž objave Boga, koji se objavio kao ljubav, i to je ono što je papi Benediktu na srcu – približiti biblijskog Boga, Boga ljubavi koji dolazi čovjeku - rekao je Parlov.

Direktor Verbuma Miro Radalj je podsjetio kako je ta nakladnička kuća i prije objavljivala  Ratzingerove knjige koje su pobuđivale zanimanje hrvatskih čitatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.