Obavijesti

News

Komentari 42

Beograd: Solomonski Otoci povukli priznanje Kosova

Na drugoj strani, Beograd tvrdi da je dosad priznanje kosovske neovisnosti povuklo ukupno 11 država: Grenada, Komori, Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao...

VIDEO

Solomonski Otoci povukli su priznanje neovisnosti Kosova, objavili su prištinski mediji, tu je informaciju potvrdio i službeni Beograd, ali kosovsko ministarstvo vanjskih poslova niječe da je zaprimilo taj diplomatski dokument.

Prištinski dnevnik Koha navodi da je ta država u Oceaniji pisanom notom izvijestila kosovsko ministarstvo vanjskih poslova da povlači priznanje Kosova, dok Televizija KTV navodi da je imala uvid u dvije diplomatske note upućene prištinskim vlastima.

Informaciju o povlačenju priznanja potvrdio je i srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić agenciji Tanjug, a glavni tajnik srbijanskog ministarstva vanjskih poslova Veljko Odalović prokomentirao je za Radio-televiziju Srbije: "Bit će ih još".

Ured Solomonskih Otoka u Australiji poslao je 28. studenog kosovskom veleposlanstvu u toj zemlji notu kojom izvještava da šalje odluku svog ministarstva vanjskih poslova o povlačenju priznanja Kosova, objavio je prištinski portal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kosovsko ministarstvo (MIP) inzistira da od te otočke države u Oceaniji nije primio nikakav službeni dokument.

"Kroz službene kanale MIP nije zaprimilo ni jedan službeni dokument", odgovaraju u kosovskom ministarstvu vanjskih poslova uz poruku da je  riječ o "nastavku srpske propagande".

Na drugoj strani, Beograd tvrdi da je dosad priznanje kosovske neovisnosti povuklo ukupno 11 država: Grenada, Komori, Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja, Lesoto te Solomonski Otoci. 

Beograd i Priština nadmeću se posljednjih dana oko broja zemalja koje su povukle međunarodno priznanje kosovske neovisnosti, a sve to u jeku velikih napetosti koje je u posljednje vrijeme dodatno potaknulo odbijanje Interpola da primi Kosovo u članstvo, zbog čega je Beograd likovao, a Kosovo ocijenilo da je odbijanje rezultat snažne srbijanske negativne kampanje. Kao reakcija na to uslijedilo je kosovsko dizanje pristojbi na srbijansku robu, prvo 10, a potom 100 posto te nastavak međusobnih optuživanja za kršenje Srednjoeuropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Kosovsku neovisnost, koju Srbija ne priznaje, priznalo je više od 100 zemalja svijeta, no Kosovo još uvijek nije primljeno u Ujedinjene narode, gdje se tome suprotstavljaju Rusija i Kina.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje