News

Komentari 0

Bermudsko otočje se priprema za dolazak uragana Humberto

Sezona uragana na Atlantiku, koja traje do 30. studenoga, intenzivirala se posljednjih tjedana. Uragan Dorian je opustošio Bahame, najmanje 52 osobe su smrtno stradale i više stotina je nestalo

Bermudi su se u srijedu pripremali za prolazak u blizini njihovih obala uragana Humerto, 3. kategorije od 5, uz snažne vjetrove i olujne kiše.

U 19 sati po srednjoeuropskom vremenu Humberto se nalazio 225 km zapadno od Bermudskog otočja, uz vjetrove koji su puhali 195 km /h, objavio je američki Nacionalni centar za uragane. Uragan bi trebao proći blizu malog britanskog arhipelaga oko jedan sat iza ponoći. 

"Ne očekujemo velike štete. Taj uragan će nas tek okrznuti", rekao je koordinator za katastrofe Steve Coshan i upozorio da bi neka područja mogla biti jače zahvaćena od drugih, prenosi lokalni list The Royal Gazette.

Meteorološki centar Bermuda je uragan Humberto nazvao "prijetnjom".

Sezona uragana na Atlantiku, koja traje do 30. studenoga, intenzivirala se posljednjih tjedana. Uragan Dorian je opustošio Bahame, najmanje 52 osobe su smrtno stradale i više stotina je nestalo. Tropska oluja Jerry se formirala na oceanu i u četvrtak bi trebala prerasti u uragan. 

 

Najčitaniji članci