News

Komentari 43

Beroš: 'Hrvatska je ostala u narančastom na korona karti'

Beroš: 'Hrvatska je ostala u narančastom na korona karti'

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih

ECDC kasni s objavom najnovije koronakarte zbog tehničkih problema, no Hrvatska je ostala narančasta, rekao je to nakon sjednice Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.

Hrvatska je tako već šesti tjedan u narančastom.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih, a premda je savjetodavna, neke se države vode po njoj prilikom uvođenja određenih restrikcija i mjera.

Zelenom su na karti ECDC-a označene regije u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih na 100 tisuća stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih na covid-19 od testiranih manji od četiri posto ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od jedan posto.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamnocrvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Najčitaniji članci