Obavijesti

News

Komentari 4

Beroš najavio popuštanje mjera

Beroš najavio popuštanje mjera
4

Nije otkrio više detalja o tome što podrazumijeva popuštanje mjera, dodavši da još ne može reći kada će se ukinuti obveza nošenja maski. Ne smetaju ga licitacije nego neistine i konstrukcije

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je srijedu kako se razmišlja o popuštanju aktualnih epidemioloških mjera, a moguće je da se blaže popuštanje dogodi već ovoga tjedna.

- Blažeg popuštanja mjera vjerujem da hoće biti, možda već i ovoga tjedna. Mjere će sigurno ostati u određenim segmentima, poput socijale i zdravstva, jer epidemija je i dalje tu - izjavio je Beroš novinarima prilikom otvaranja novog operacijskog bloka u Dječjoj bolnici u Klaićevoj.

Svečano otvaranje novog operacijskog bloka Klinike za dječje bolesti Zagreb

Nije otkrio više detalja o tome što podrazumijeva popuštanje mjera, dodavši da još ne može reći kada će se ukinuti obveza nošenja maski jer je to 'vjerojatno zadnji element u kontekstu epidemioloških mjera koji će biti reduciran'.

Istaknuo je kako je odgovornost Stožera brinuti da mjere budu prilagođene aktualnom epidemiološkom trenutku, a to i rade.

Jutarnji list je neslužbeno najavio ukidanje ograničenja radnog vremena i covid potvrda za sva mjesta i događaje osim u sustavu zdravstva i socijalne skrbi.

Odgovarajući na pitanje o mogućem odlasku s mjesta ministra u rekonstrukciji Vlade, Beroš je rekao kako je 'jedino mijena stalna', ali se zbog napisa u medijima pita 'gdje je nestala istina'.

Ne smetaju ga licitacije nego neistine i konstrukcije

- Osobno me ne smeta licitiranje mojim imenom, jer svi ćemo jednom otići, ali smetaju me neistine, laži, konstrukcije, podmetanja, miješanje krušaka i jabuka, čemu svjedočimo u medijskom prostoru - rekao je.

Posljednjih dana mediji pišu o nalazima Državne revizije o poslovanju njegova ministarstva, a Beroš tvrdi da se 'parcijalno vade neki elementi iz konteksta'.

Svečano otvaranje novog operacijskog bloka Klinike za dječje bolesti Zagreb

Kaže da je Državna revizija dala bezuvjetno mišljenje na financijski dio poslovanja ministarstva, a uvjetno mišljenje na usklađivanje poslovanja, što je ispravljeno. Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, Agencija za zaštitu osobnih podataka, u konačnici i DORH, nisu našli elemente za nikakvo postupanje, dodao je.

Upitan jesu li ga Uskok ili DORH kontaktirali zbog poslovanja Ministarstva zdravstva s tvrtkom Cuspis u vlasništvu Vinka Kojundžića, Beroš je odgovorio kako njega osobno nisu nego su kontaktirali stručne službe u ministarstvu koje vode te procese.

Najavio je da će prvi paket zakona o reformi zdravstva biti predstavljen u drugom kvartalu, a planira da zakonski paket u Hrvatskom saboru bude usvojen do kraja godine.

- Reforma zdravstva nije hrpa papira ili dokumenata - to je niz aktivnosti i mjera - poput objedinjavanja javne nabave, čišćenja listi čekanja, reformiranja primarne i bolničke zdravstvene zaštite, okretanja ka preventivi - rekao je Beroš.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi