Obavijesti

News

Komentari 407

Bešćutnost: U Danskoj ubijaju pse, na crnoj listi i naš tornjak

Bešćutnost: U Danskoj ubijaju pse, na crnoj listi i naš tornjak
3

U opasnosti je više od 400.000 pasa, poručuju aktivisti za zaštitu životinja. Danske vlasti su zakon donijele još 2010. godine. Otad su eutanazirali 1800 zdravih pasa

VIDEO

Jedini način da osiguramo ljude od napada ovih opasnih pasa jest da sve te vrste jednostavno istrijebimo, smatraju zagovornici kontroverznog danskog zakona.

Svijet zgrožen: Žele eutanazirati 13 'opasnih' pasmina

Odluka vlasti da narede eutanaziju 13, prema njihovu mišljenju, opasnih pasmina zgrozila je svijet. Makar bili zdravi i dobroćudni, ljubimci moraju umrijeti.

Na crnoj listi su pit bull terijer, američki stafordski terijer, brazilski mastif, argentinska doga, američki buldog, boerboel, kangal, srednjoazijski, kavkaski i južnoruski ovčar, šarplaninac, tosa inu i tornjak. Protiv zakona su ustali Kinezi, Argentinci, Kanađani, Mađari, Srbi, ali i stotine Hrvata. Stali su u obranu naših tornjaka, ali i svih ostalih pasmina.

- Govorimo u ime onih koji to ne mogu činiti sami - napisala je Zagrepčanka Nataša na internetskoj stranici na kojoj posjetitelji potpisuju peticiju protiv okrutnog zakona.

- Nema opasnih vrsta. Opasni su jedino vlasnici. Kaznite odgovorne, a ne nevine - poručuje Sanja. 

Zašto je na crnoj listi? Tornjak uopće nije agresivan

Svi se nadaju da će spasiti planinskog psa tornjaka, koji nije nimalo agresivan, pa nitko ne zna zašto se našao na crnoj danskoj listi.

Peticiju je dosad potpisalo više od 44.700 ljudi. Nedostaje još nešto više od 5000 potpisa.

U tri godine ubili 1800 zdravih pasa: Među njima i dobroćudni Fido

U opasnosti je više od 400.000 pasa, poručuju aktivisti za zaštitu životinja. Danske vlasti su zakon donijele 2010. godine. Otad su eutanazirali 1800 zdravih pasa. Među njima je bio i dobroćudni Fido. Nakon što se izgubio, vlasnica je policiji rekla da je Fido dijelom američki staford. Zdravog psa eutanazirali su 15. ožujka 2013. Peticiju možete potpisati na change.org.

Već drugi skandal: Danci žele iskorijeniti i Downov sindrom 

To je već druga suluda odluka danske vlade. Prije nekoliko godina predstavili su skandaloznu strategiju, kojom do 2030. godine žele potpuno iskorijeniti Downov sindrom iz društva. Trudnicama je omogućen besplatni pregled u ranoj fazi trudnoće. Utvrdi li se da fetus ima Downov sindrom, ženama se omogućava da pobace.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 407
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa