News

Komentari 44

Bespomoćan u kavezu: Tigar je do smrti izgrizao svog trenera

Bespomoćan u kavezu: Tigar je do smrti izgrizao svog trenera

Krvavi incident snimili su svjedoci koji su se u tom trenutku nalazili odmah do kaveza. Iako su se na sve načine trudili, nisu mogli pomoći unesrećenom treneru

Zaposlenik jednog kineskog zoološkog vrta koji je u metalnom kavezu uvježbavao tigra za cirkusku predstavu, preminuo je nakon što ga je divlja mačka napala, a potom i ubila.

Službenici grada Fuzhoua u istočnoj Kini kazali su kako je tigar "odjednom počeo gristi svog trenera" što je u konačnici prouzročilo njegovu smrt.

Izjavili su i kako je tigar od malih nogu bio odgajan od strane preminulog trenera.

- Učen je od najranijih koraka na interakciju s ljudima - kazali su.

Prema njihovim riječima, tigar do kobnog dana nije pokazivao nikakve znakove agresije, čak suprotno, kažu da je bio vrlo dobar i poslušan.

'Nitko mu nije mogao pomoći'

Sam incident snimili su svjedoci koji su se u tom trenutku nalazili odmah do kaveza. Kako nisu mogli pomoći unesrećenom treneru, tigra su pokušali omesti guranjem štapa u kavez, međutim, to im nije pošlo za rukom.

Na zastrašujućoj video snimci koju je objavio BBC vidi se tigar koji obilazi beživotno tijelo trenera. 

Na drugoj snimci vidi se kako tigar svojim kandžama kreće prema treneru, dok očajni djelatnici zoološkog vrta na sve načine pokušavaju omesti divlju životi nju u svom naumu. Nažalost, svaki njihov pokušaj nije urodio plodom. 

Predstavnici zoološkog vrta izjavili su kako je tigar korišten za cirkuske aktivnosti u gradu Anhui u istočnoj Kini, a predstave koje su trebale uključivati tigra-ubojicu za sad su odgođene. 

Situacija s napadima divljih životinja koje ljudi treniraju za cirkuske predstave nikako nije dobra. Tako su prošle godine dva bijela tigra u Indiji na smrt izgrizli jednog djelatnika, samo tjedan nakon što se nesretni čovjek prihvatio tog posla. 

 

Video snimku tragičnog događaja možete pogledati ovdje.

Najčitaniji članci