Obavijesti

News

Komentari 1032

Bez srama u novom Audiju A6: 'A šta?! Da se vozim u kočiji?'

Bez srama u novom Audiju A6: 'A šta?! Da se vozim u kočiji?'
6

Ministar Željko Jovanović naljutio se na novinare jer ih je više interesirao Audi A6 vrijedan 640.000 kuna koji će dobiti od udžbenika koji su bili tema pressice

VIDEO

Dobivate Audi A6 3.0 TDI quattro od 640.000 kuna. Je li vam neugodno?, pitao je novinar ministra Jovanovića na pressici o udžbenicima.

- Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo - bahato je rekao ministar. Novinar ga je pitao:

- To je vaš odgovor?

- To je moj odgovor!

- Zašto vam treba automobil s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem kad automobil bez te opreme košta barem 150.000 kuna manje - pitao ga je isti novinar.

- Ja ne znam kakav ću dobiti automobil. Nisam ga ja birao. Svi automobili izabrani su putem javnog natječaja te je odabrana najjeftinija ponuda. Svi odabrani automobili su klasu niži od onih koji su prije bili - tvrdi ministar. Ponovio je kako aute bira Ured za javnu nabavu. Na pitanje novinara je li mu sada neugodno kada zna, uvjeravao je kako i dalje ne zna koji auto će dobiti i neće odgovarati na ta pitanja dok auto ne vidi. 

Obzirom da ga novinari nisu pitali o konkretnoj temi pressice, Jovanović se uzrujao i rekao da postoje i bitnija pitanja, a to su u ovom slučaju bili udžbenici i njihova cijena za 2014/15..

- Imate kakvo pitanje o tome? Znate li nešto o tome? Zašto ste došli na ovu pressicu? Vidjeli ste što je bilo u pozivu na pressicu. Mislim da i novinari moraju biti korektni - rekao je Jovanović, a novinar je rekao kako se nije došao raspravljati. 

Jovanović: Sada uopće nemamo auto i vozimo se u MUP-ovim

Nakon što je u javnosti snažno odjeknulo ministrovo obraćanje riječima 'Zar da se vozim u kočiji' Jovanović je pokušao ublažiti situaciju novom objavom na svom Facebook profilu.

- Ponovit ću: nit sam birao, nit sam tražio, nit sam odlučivao o tipu automobila. Auti su nabavljeni sukladno proceduri u postupku javne nabave koju za sve provodi ured za javnu nabavu. Trenutno MZOS uopće nema automobil i vozimo se u posuđenim autima MUP -a. Riječ je o staroj javnoj nabavi od 14.03.2013. godine za koju je počela sukcesivna isporuka koja će se realizirati u sljedećih nekoliko mjeseci - napisao je, među ostalim, Jovanović.

Iz Vlade su poslali priopćenje koje donosimo u cijelosti:

'Riječ je o staroj javnoj nabavi od 14.03.2013. godine za koju je počela sukcesivna isporuka koja će se realizirati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Ukupan broj vozila obuhvaćen ovim isporukama je 1581 od čega se 1328 odnosi na osobna vozila a ostatak od 253 na dostavna i laka dostavna vozila i kombi vozila - npr. 'marice' za MUP, vozila za prijevoz pasa i slično.

Riječ je o obnovi dosadašnjeg voznog parka, dok su pojedina povećanja rezultat potreba novih ustrojstvenih jedinca, npr. 29 vozila predstavljaju povećanje voznog parka sukladno iskazanim potrebama Ureda za probaciju Ministarstva pravosuđa, inspekcijskih službi i novoosnovanih državnih tijela.

U ovom su postupku ostvarene i uštede u odnosu na prethodnu javnu nabavu koju je također proveo Državni ured za središnju javnu nabavu (2010. godine). Tako je primjerice za 690 vozila nabavljenih za potrebe MUP-a postignuta ušteda od 2,1 milijun eura, a radi se o vozilima koja će biti isporučena s dodatnom vrijednosti koja obuhvaća komunikacijsku opremu, dodatna jamstva na tu opremu, ali i gdje je ponuđeno vozilo poboljšanih karakteristika i dimenzija (novi modeli).

Posebice je važno istaknuti da su u odnosu na vozila koja se nabavljaju u bitnom umanjeni zahtjevi korisnika te se tako za ministre umjesto vozila najviše klase nabavljaju vozila gornje srednje klase, a za zamjenike ministara umjesto vozila gornje srednje klase, nabavljaju se vozila srednje klase. ( Odluka o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načina odobravanja službenih putovanja, NN 005/2012.)

Obzirom da se radi o višegodišnjem zaduživanju za razdoblje od 2013. godine do 2018. godine, svi proračunski korisnici koji su u okviru navedene grupe iskazali potrebe za obnovom i povećanjem voznog parka, morali su preuzeti obveze po ugovorima koje zahtijevaju plaćanje u sljedećim godinama te plaćanja koja proizlaze iz navedenih obveza moraju kao obvezu uključiti u financijski plan u godini u kojoj obveza dospijeva.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1032
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca