Obavijesti

News

Komentari 10

Biciklom srušio pješakinju, a u pritvoru razbio krevet i kameru

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, muškarac se udaljio s mjesta događaja bez da je pružio pomoć ozlijeđenoj ženi i bez da je o nesreći obavijestio policiju

VIDEO

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teška krađa i oštećenje tuđe stvari, kao i da je počinio više prekršaja.

Muškarac je 12. lipnja oko 23.20 sati vozio bicikl u pješačkoj zoni na Obali Pina Budicina te je zbog neprilagođene brzine kretanja, udario u pješakinju, 62-godišnju belgijsku državljanku i teško ju ozlijedio.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, muškarac se udaljio s mjesta događaja bez da je pružio pomoć ozlijeđenoj ženi i bez da je o nesreći obavijestio policiju. Brzom intervencijom policijskih službenika, 29-godišnjak je uskoro pronađen, a utvrđeno je kako na javnom mjestu posjeduje drvenu palicu s čavlom i improviziranom drškom.

Policijski službenici uhitili su 29-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju, a on je 13. lipnja oko 1 sat oštetio krevet u prostoriji za zadržavanje, nakon čega je u drugoj prostoriji oštetio kameru na nadzor.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su kako je 29-godišnjak, zajedno s 22-godišnjakom, 28. svibnja oko 23.30 sati, u Ulici Frane Glavinića u Rovinju, provalio u kuću. Počinitelji su iz kuće otuđili zračnu pušku, televizor, sat i novac, čime su 29-godišnjeg vlasnika oštetili za više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdan mu je prekršajni nalog, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju, protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.