News

Komentari 33

Biden drastično povećao broj izbjeglica koji mogu ući u SAD

Biden drastično povećao broj izbjeglica koji mogu ući u SAD

Biden je rekao da njegov novi potez "briše povijesno niski broj koji je postavila prethodna administracija na 15.000 a koji ne odražava američke vrijednosti kao nacije koja prihvaća i podupire izbjeglice

Američki predsjednik Joe Biden konačno je u ponedjeljak odlučio podići s 15.000 na 62.500 broj izbjeglica koji mogu ući u SAD u godini koja je u tijeku, nakon kritika njegovih pristaša da i dalje održava broj na povijesno niskom minimumu.

"Danas mijenjam prag godišnjeg prihvata izbjeglica u SAD koji prelazi na 62.500", objavio je u priopćenju Biden.

Ubrzo nakon što je u siječnju preuzeo dužnost, on je obećao ojačati program prijema izbjeglica, ali je potom iznenadio saveznike odlučivši i dalje se držati niskog broja.

Odluka da privremeno i dalje zadrži povijesno niski plafon od 15.000 izbjeglica što je broj koji je utvrdio Donald Trump donijela je iznenađenje u demokratskom taboru.

U priopćenju u ponedjeljak, Biden je rekao da njegov novi potez "briše povijesno niski broj koji je postavila prethodna administracija na 15.000 a koji ne odražava američke vrijednosti kao nacije koja prihvaća i podupire izbjeglice".

Najčitaniji članci