News

Komentari 0

Biden se kod Fallona šalio da ne zna napraviti jaja, nada se da će iskontrolirati inflaciju i koronu

Biden se kod Fallona šalio da ne zna napraviti jaja, nada se da će iskontrolirati inflaciju i koronu

Američki predsjednik Joe Biden je prvi predsjednik koji je nakon Obame sjeo popričati u Tonight show-u u petak. Pričao je o smiješnim situacijama u Bijeloj kući i kako se nada mogućim rješenjima problema poput inflacije

Američki predsjednik Joe Biden sinoć je gostovao u NBC-evom Tonight showu Jimmyja Fallona, što je njegov prethodnik Trump u svom mandatu izbjegavao. Biden je u šaljivom dijelu razgovora ispričao Fallonu kako su prva dama Jill Biden i on uvjerili osoblje Bijele kuće da im barem dopuste da si sami naprave doručak.

- Dolazimo iz srednje klase. Nismo navikli da nas osoblje služi. Pa možemo si sami napraviti jaja.. - rekao je Biden.

- Zar si sami pripremate jaja? - prekinuo ga je Fallon. - Pa, ja ne, ali Jill zna - nasmijao se predsjednik.

Dodao je kako je njegova kći u jednom intervjuu dok je bila mlada rekla kako njezin tata ne može puno, ali da zna zakuhati vodu i tjesteninu.

Ovo je bio rijedak Bidenov intervju, kojeg su kritizirali za mali broj konferencija za novinare. Imao ih je samo devet u odnosu na 36 Trumpovih u zadnjih godinu dana mandata.

Fallon je također upitao Bidena koliko je ozbiljno shvaćao ocjene podrške nakon što su počele drastično padati tijekom prošle godine. - Pa, više ne - odgovorio je.

Istaknuo je da je njegov posao rješavati zabrinutosti Amerikanaca. Trenutno su to dvije stvari: pandemija i inflacija.

- Nitko me ne bi trebao sažalijevati - rekao je Biden.

Rekao je kako se nada da će i pandemija i inflacija biti pod kontrolom do ovog vremena sljedeće godine. Pozvao je milijune Amerikanaca koji se nisu cijepili da učine svoj dio u suzbijanju širenja pandemije.

- Na kraju dana, jedini način da se izbjegne ovaj virus je ako dobijete dvije injekcije i zatim onu dopunsku. To će napraviti ogromnu razliku… domoljubno je to učiniti. – nastavio je predsjednik.

Za kraj je Biden rekao da bi bilo teško izboriti podršku Kongresa za njegov zakon o socijalnoj i klimatskoj potrošnji od 1,75 bilijuna dolara bez ikakve podrške republikanaca, pa čak i nekih demokrata. Isto tako se nada da bi to sve moglo proći ove godine i obećao je da će se nastaviti truditi i ubuduće.

Najčitaniji članci