Obavijesti

News

Komentari 181

SAD najavljuje novu pomoć Ukrajini. Eksplozije odjekuju u okupiranom gradu Melitopolju

SAD najavljuje novu pomoć Ukrajini. Eksplozije odjekuju u okupiranom gradu Melitopolju

Viši savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak rekao je u srijedu da je prerano govoriti o povlačenju ruskih trupa iz južnog ukrajinskog grada Hersona

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:31

Povlačenje i uništavanje

Ruske trupe udanas su raznijele dio TV centra za emitiranje u Hersonu, javlja Sky. To je, čini se, jedna od taktika koju će koristiti prilikom povlačenja. Uništi sve što možeš...

. Uništavaju i komunikacijsku infrastrukturu. Kradu stvari iz muzeja. Uklanjaju rutere i maltretiraju ljude - poručuju ukrajinski dužnosnici.

23.08

Zelenski: Ukrajina je oslobodila 41 naselje na jugu zemlje

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je večeras u svom redovitom obraćanju rekao da je oslobođeno 41 naselje na jugu Ukrajine. Naglasio je i da je neodređen broj ukrajinskih vojnika ubijen u borbama.

"Danas imamo dobre vijesti s juga", rekao je. "Ali iako smo radosni, moramo se sada i zauvijek sjetiti što ovaj pokret znači - svaki korak naših obrambenih snaga predstavlja živote dane za slobodu Ukrajinaca."

Ukrajinski dužnosnici ranije su rekli da je samo danas oslobođeno 12 naselja.
 

22.36

Rusi se povukli iz Hersona, je li to poraz ili manevar? Stručnjaci: 'Putin će teško preživjeti poraz'

Rusija želi pretvoriti Herson u grad smrti. Ruska vojska minira sve što može: stanove, kanalizaciju. Artiljerijom na lijevoj obali planiraju pretvoriti grad u ruševine. Ruske snage su došle, opljačkale, slavile, ubile 'svjedoke', ostavile ruševine i napustile Herson, rekao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak nakon što je Moskva naredila svojim trupama da se povuku iz grada na jugu Ukrajine, koji su Rusi zauzeli u prvim danima invazije.

Više pročitajte OVDJE.

22.07

SAD vidi mogućnost ruskog povlačenja iz Hersona

Sjedinjene Američke Države su primijetile neke naznake da bi ruske snage mogle planirati povlačenje iz ukrajinskog grada Hersona, rekla je Bijela kuća u četvrtak.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan je rekao da rusko povlačenje iz nekih dijelova Ukrajine ne znači da se rat bliži kraju.

Sullivan je kazao da Washington ne vrši pritisak na Ukrajinu da započne diplomatske pregovore s Rusijom glede rata.

21.15

'Ovo je politička kapitulacija Kremlja. Željeli su uzeti sve, a sad bježe podvijenog repa...'

24sata

Ovo je politički poraz Kremlja... Putin je još uvijek nedodirljiv, ali otkucava mu biološki sat... Ruski vojnici ne žele se boriti, rekao je o ruskom povlačenju iz Hersona i stanju u najvećoj državi svijeta gostujući na RTL-u  Ante Kotromanović.

- Ovo mi se čini da je razumna odluka vojnog vrha (Rusije) zbog niza okolnosti. Imali su jako puno poginulih u ovih sedam mjeseci, a Herson se jako teško može braniti. Rijeka Dnjepar je jako široka, porušeni su svi mostovi za kvalitetnu opskrbu postrojbi i ljudi na tom terenu. Nisu imali izbora - rekao je bivši ministar obrane, piše Danas.hr.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 181