Obavijesti

News

Komentari 7

BiH od 1. lipnja pušta susjede u državu bez ikakvih testiranja

BiH od 1. lipnja pušta susjede u državu bez ikakvih testiranja
1

Dodao je kako su sva ograničenja za putnički promet sa susjedima ukinuta unatoč činjenici da su neke susjedne države, odnosno Hrvatska i Crna Gora, još uvijek zadržale ograničenja za ulazak državljana BiH

VIDEO

Bosna i Hercegovina od 1. lipnja otvara svoje granice za ulazak državljana svih susjednih zemalja uključujući Hrvatsku, potvrdio je u četvrtak predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

- Donijeli smo odluku da od 1. lipnja otvorimo granice sa susjednim državama bez bilo kakvih ograničenja vezanih za testiranja (na koronavirus) - kazao je Tegeltija novinarima u Sarajevu nakon sjednice Vijeća ministara.

Dodao je kako su sva ograničenja za putnički promet sa susjedima ukinuta unatoč činjenici da su neke susjedne države, odnosno Hrvatska i Crna Gora, još uvijek zadržale ograničenja za ulazak državljana BiH.

- Na žalost (te) susjedne države nisu bile blagonaklone prema BiH na isti način - kazao je Tegeltija.

Za međunarodni promet bit će biti otvorene i sve zračne luke pa je od 1. lipnja moguća potpuna obnova zračnog prometa.

Za državljane drugih zemalja osim susjednih BiH je za sada zadržala ograničenja a Tegeltija je kazao kako će se liberalizacija graničnog režima s njima razmatrati od slučaja do slučaja, ovisno o tome kako će se u drugim državama razvijati epidemiološka situacija.

Također, Slovenija i Mađarska dogovorile su se da s današnjim danom međusobno ukinu dosadašnja ograničenja pri prijelazu granice, objavilo je u četvrtak popodne na Twitteru slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Riječ je o recipročnom dogovoru kojim se ukidaju dosadašnje restrikcije u režimu prijelaza granice za državljane obiju država, kakav je Slovenija prije toga već postigla s Hrvatskom. Takav dogovor omogućilo je dobro epidemiološko stanje u Sloveniji i Mađarskoj, uz prethodno uspješno diplomatsko usklađivanje, navelo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova nakon što su o odnosima dviju država u svjetlu krize izazvane pandemijom, ali i o pitanjima manjina, ilegalnim migracijama i drugim temama u mjestu Duga Vas blizu slovensko-mađarske granice razgovarali šefovi dviju diplomacija Peter Szijjarto i Anže Logar.

Kako navodi slovensko ministarstvo, s današnjim danom su sve mjere ograničenja prijelaza granice uvedene zbog covida-19 ukinute na četiri granična prijelaza koja su i do sada bila otvorena, ali ne za sve putnike.

Riječ je o graničnim prijelazima Hodoš-Bajansenye, Dolga vas-Redics, Pince (autocesta)-Torniyszentmiklos (Orszagut) i Pince (lokalna cesta)-Torniyszentmiklos (Helyi ut). 

Ostali prijelazi koji su zbog epidemije bili privremeno zatvoreni prema najavama trebali bi opet početi raditi u utorak sljedeći tjedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa