Obavijesti

News

Komentari 2

BiH: Stigla pomoć iz Hrvatske za suzbijanje epidemije korone

BiH: Stigla pomoć iz Hrvatske za suzbijanje epidemije korone
2

Početkom travnja hrvatska je vlada odobrila izdvajanje ukupno 43 milijuna kuna kao pomoć zdravstvenim ustanovama u BiH, prije svega u dijelu zemlje u kojima žive Hrvati, radi suzbijanja epidemije i podmirivanja obveza

VIDEO

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković primila je danas, 11. svibnja 2020. godine, u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH u Sarajevu, donaciju Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini u humanitarnoj pomoći za borbu protiv pandemije COVID-19.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:17

Hrvatsku donaciju za borbu protiv korona virusa BiH uručio je veleposlanik Republike Hrvatske Ivan Sabolić.

Tom prilikom ministrica Turković se zahvalila na pomoći Republici Hrvatskoj koja pokazuje uspješnu regionalnu suradnju. Istaknula je kako je riječ o značajnoj pomoći našoj zemlji u nastavku borbe protiv korona virusa.

Humanitarna pomoć sastoji se od 120.000 kirurških maski, 100 šatora za 5-8 osoba, 200 vreća za spavanje, 500 deka, 2000 spužvastih podmetača, 2000 litara medicinskog  alkohola, 2000 zaštitnih naočala i 1000 vizira, ukupne vrijednosti od 1.215.000 kuna.

BiH prosvjedovala zbog marke iz Makedonije s kartom NDH
BiH prosvjedovala zbog marke iz Makedonije s kartom NDH

- Ovo je pomoć koja stiže u BiH temeljem odluke hrvatske vlade i ministrica Turković se na tome srdačno zahvalila - kazao je Sabolić.

Podsjetio je kako je Hrvatska ranije pomogla zdravstvenim ustanovama u BiH, poput Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Pomoć iz hrvatskog proračuna kontinuirano se osigurava i za bolnice u Novoj Biloj, Jajcu i Orašju, kao i za osam domova zdravlja.

Početkom travnja hrvatska je vlada odobrila izdvajanje ukupno 43 milijuna kuna kao pomoć zdravstvenim ustanovama u BiH, prije svega u dijelovima zemlje u kojima žive Hrvati, radi suzbijanja epidemije i podmirivanja obveza prema dobavljačima lijekova te nabavke potrebnog materijala.

Pomoćnik ministrice vanjskih poslova BiH Almir Šahović kazao je u ponedjeljak u Sarajevu kako su u njegovoj zemlji zahvalni Hrvatskoj na dopremljenoj pomoći, a ona je dobro došla jer je izvjesno kako borba s epidemijom nije završena.

- Borba protiv korona virusa još će dugo trajati - kazao je Šahović.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa