News

Komentari 17

Bijela kuća zahvalila Trumpu što se cijepio booster dozom cjepiva

Bijela kuća zahvalila Trumpu što se cijepio booster dozom cjepiva

Cjepiva protiv covida-19 nazvao je "jednim od najvećih dosega čovječanstva" te dodao kako "oni koji se teško razbole i odu u bolnicu su oni koji nisu primili cjepivo"

Bijela kuća je zahvalna što je bivši američki predsjednik Donald Trump primio i promovirao treću dozu cjepiva protiv covida-19, rekla je u četvrtak glasnogovornica Jen Psaki.

Bivši republikanski predsjednik nedavno je u intervjuu rekao da je primio "booster" cjepivo a cjepiva protiv covida-19 nazvao je "jednim od najvećih dosega čovječanstva."

"Oni koji se teško razbole i odu u bolnicu su oni koji nisu primili cjepivo", rekao je Trump u intervjuu koji je dao konzervativnoj komentatorici Candace Owens. "Ako uzmete cjepivo, zaštićeni ste."

"Zahvalni smo što se bivši predsjednik cijepio boosterom, te smo također zahvalni što je u nedavnom intervjuu rekao da cjepivo funkcionira i da je sigurno", rekla je Psaki novinarima na konferenciji za medije u četvrtak.

Samo 62 posto Amerikanaca je u cijelosti cijepljeno, što je jedna od najnižih stopa cijepljenja među bogatim nacijama, dijelom zahvaljujući negativnim reakcijama predvođenim republikancima protiv jednogodišnje kampanje cijepljenja demokratskog predsjednika Joea Bidena.

Najčitaniji članci