News

Komentari 7

Bikijada u Dicmu: Pogledajte kako izgleda bik Covid-19

Bikijada u Dicmu: Pogledajte kako izgleda bik Covid-19

Moš’ imat’ sve, imaš para, imaš najnoviji auto, beemvejca, Mercedesa, patike od pet tisuća kuna, sat od 10 tisuća eura, ali kad ti bik izgubi samo spustiš glavu, pričaju braća Kokan, vlasnici Covid-19

U Dalmatinskoj zagori počela je korida, godišnja borba bikova u Dicmu. Jedan od najjačih u Hrvatskoj je bik imena Covid-19, a njegovi vlasnici, braća Jakov i Marin Kokan, veoma su ponosni na njega.

Pogledajte javljanje u živo iz Dicma: 

Treba mu oko dvije minute da pobijedi protivnika, no danas se neće boriti. Njega čeka sljedeća borba u Imotskom.

- On će u Imotskom braniti boje Hrvatske. Tu u areni u Dicmu će ga ljudi moći samo vidjeti, ima osam borbi i osam pobjeda. Protivnike rješava u dvi minute. Drugi se bore po 15, 20 minuta. O njemu brine četvero ljudi. Tu je moj prijatelj Nikola Bralić zvani Relac iz Dicma, to je najjači trener u Hrvatskoj, ima odrišene ruke što se tiče tog bika. Najjači je jer ima sve pobjede, još nije izgubija. Tu je i drugi trener Zvone Bralić zvani Zve Zve, treći Ivan Zeba Zebić zvani Zebi, on je fizioterapeut, a Brane Bralić zvani Bre Bre zadužen je za njegu i higijenu. Svaki dan gone bika po deset kilometara. Deklasirat će Rigamenda iz Imotskog za dvi minute, garantiram - uvjeren je Jakov.

Ukupno imaju još četiri bika - Peronju, Brizana, Zlatka i Ampera. Braća Kokan od malih se nogu bave bikovima i koridom. 

 

Najčitaniji članci