News

Komentari 4

'Bila nam je čast odabrati dobitnike Ponosa Hrvatske'

'Bila nam je čast odabrati dobitnike Ponosa Hrvatske'

Šesteročlani žiri odabrao je 15 dobitnika nagrade koju dodjeljuju 24sata. Tko su naši ovogodišnji dobitnici nagrade Ponos Hrvatske, čitatelji će moći vidjeti u sljedećim danima, u 24sata te u Dobro jutro, Hrvatska

Znati da među nama ima onih koji su u svakom trenutku spremni pomoći i potpunom strancu, dobar je osjećaj, rekla je novinarka Ivana Vilović, jedna od članica žirija ovogodišnjeg Ponosa Hrvatske.

Pogledajte video

Za nju je, baš kao i za ostalih pet članova žirija, zadatak da odabere samo 15 dobitnika među stotinama prijavljenih kandidata, bio iznimno težak posao. Ipak, žiri je uspio izdvojiti 15 ljudi koji su se makar za nijansu izdvajali od drugih. Tko su naši ovogodišnji dobitnici nagrade Ponos Hrvatske, čitatelji će moći vidjeti u sljedećim danima, u novinama 24sata, te u programu emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije koja je glavni partner projekta.

- Nikada nije dovoljno dobrih akcija, kvalitetnih vijesti i činjenja da se svi osjećamo bolje u moru strahova i tragedija kojima nas se svakodnevno obasipa - rekao je redatelj Krešimir Dolenčić, također član žirija, dodavši kako je sudjelovanje u projektu za njega bila čast. I zadarski sociolog Sven Marcelić pomogao je ove godine u izboru 15 najzaslužnijih građana kojima ćemo 25. veljače, u zagrebačkom Plaza Event centru, bivšem Hypo centru, dodijeliti nagradu za humanost, hrabrost, nesebičnost i dobrotu.

- Za neke bih, da sam mogao, dao i dva glasa - rekao je Marcelić. U žiriju su još bili i zagrebački redatelj Hrvoje Hribar, ravnatelj dječje bolnice u Klaićevoj - Goran Roić i glavni urednik 24sata Goran Gavranović

Najčitaniji članci