Obavijesti

News

Komentari 21

'Bilo je jače od mene': Ubio ih, seksao se s tijelima pa ih jeo...

'Bilo je jače od mene': Ubio ih, seksao se s tijelima pa ih jeo...
6

Nakon što je izmrcvario 17 mladića, Jeffrey Dahmer je rekao: 'Znam da mi obitelji žrtava nikada neće oprostiti. Vidio sam njihove suze. Ako bih sada mogao dati svoj život kako bi vratio njihove voljene, učinio bih to'

VIDEO

Mnogi nazivaju Jeffreyja Dahmera, jednog od najpoznatijih serijskih ubojica, ubojicom koji to zapravo nije želio biti, što je zapravo iznenađujuće s obzirom na brutalnost i odvratnost zločina koje je počinio. 

Možda ga nazivaju takvim jer se tijekom odrastanja borio sa sličnim stvarima kao i mnogi od nas, poput razvoda braka roditelja, neshvaćenost u društvu i neuklapanje s drugima. Dahmer zapravo nije uživao u samom činu ubojstva i osjećao se krivim za svoje zločine. Kad ga je policija napokon uhitila i optužila, Dahmer je rekao: 'Znam da mi društvo nikada neće moći oprostiti. Znam da mi obitelji žrtava nikada neće moći oprostiti zbog onoga što sam učinio. Obećavam da ću svaki dan moliti za njihov oprost kada bol zbog gubitka popusti, ako ikada. Vidio sam njihove suze, a ako bih sada mogao dati svoj život kako bi vratio njihove voljene, učinio bih to'.  

Zapravo se postavlja pitanje kako tako obziran može biti netko toliko poremećen kao Dahmer.  Podsjetimo, Dahmer je kasnih 70-ih, 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća silovao i ubio 17 mladića, većinom su to bili mladi crnci homoseksualci.

Tijekom suđenja izneseni su dokazi o tome kako je žrtvama davao tablete za spavanje i barem trojici je pokušavao izvaditi mozak. Njegovi odvjetnici govorili su da je Dahmer obolio od nekrofilije, psihološkog poremećaja gdje oboljeli imaju nekontrolirane želje za seksom s leševima. 

Također, navodno je i pojeo neke dijelove tijela žrtava, dok je druge dijelove trajno čuvao. Za svoje zločine Dahmer je 15. veljače 1992. osuđen na petnaest doživotnih kazni u zatvoru. Kasnije je osuđen na šesnaestu životnu kaznu nakon otkrivanja dodatnih ubojstava koje je počinio u Ohiu tijekom 1978. godine.

Ukupno je trebao odslužiti 940 godina, no krajem 1994. godine u zatvoru ga je metalnom šipkom premlatio Christopher Scarver. Od zadobivenih rana Dahmer je preminuo u bolnici 28. studenog 1994. Tek dan nakon njegove smrti, emitiran je intervju u kojem je opisao kako je postao religiozan, ali i zašto je počeo s ubojstvima. 

Uskoro u kina dolazi novi film o Dahmeru 'Moj prijatelj Dahmer', koji prikazuje njegove tinejdžerske godine.

Riječ je o ekranizaciji istoimenog hvaljenog stripa autora Johna Backderfa iz 2012. godine.  Backderf je bio prijatelj s Dahmerom kad su bili srednjoškolci u Ohiou.


Rebel Cicus donosi 16 činjenica koje možda niste znali o Dahmeru, ili kako su ga zvali, kanibalu iz Milwaukeeja.

Alkohol 

Dahmer je počeo konzumirati alkohol u dobi od 14 godina, ali ne samo povremeno lagano opijanje, već se redovito jako opijao.Jedan bivši učitelj pamti da je Dahmer često imao šalicu od stiropora na svom stolu u razredu, i da je užasno zaudarao na viski, ali mu nitko u školi nije radio probleme oko toga. 

Razredni klaun

U srednjoj školi, Dahmer je bio poznat kao razredni klaun. Učenici iz njegovog razreda sjećaju se kako bi pijani Dahmer padao u lokalnom trgovačkom centru ispred stranaca i pretvarao se da ima napadaj. U knjizi "Slučaj Jeffreyja Dahmera", jedan učenik iz razreda prisjeća se njegovih spački. - Izvedba je bila zabavna za gledanje, ali bila je i više nego malo zastrašujuća. Uvijek smo bili oprezni prema njemu. Znate, on je bio velik tip i imali smo loš osjećaj da, ako pukne, ne želite mu biti na putu - rekao je učenik. Također, poznato je i kako je kredom crtao obrise tijela na podovima školskih hodnika.

Prvo ubojstvo

Dahmer je počinio svoje prvo ubojstvo tri tjedna nakon što je završio srednju školu. On tvrdi da je godinama sanjao o tome da pokupi autostopera i da ga ubije. I tako je jednog ljetnog dana stao jednom mladom autostoperu i doveo ga u svoju kuću. Pili su, seksali se, a zatim je autostoper rekao da želi otići kući. Dahmer ga je udario tupim poredmetom po glavi, od čega je mladić pao u nesvijest, a zatim ga je zadavio golim rukama.

Trofeji 

Dahmer je postao poznat po čuvanju ostataka svojih žrtava, ali njegova prva dva ubojstva bili su iznimke. Sjeckao je tijelo svoje prve žrtve i čuvao komade u vrećama za smeće, spalio odjeću i dokumente i odbacio vrećice nekoliko kilometara dalje. Kosti je zakopao, ali kasnije se vratio i iskopao ih, te ih zdrobio u prah. Od druge žrtve prvo je zadržao lubanju, ali ju je poslije ipak uništio.

Skoro ga uhvatili

Policija je nekoliko puta bila blizu hvatanja Dahmera tijekom njegovih ubojstava. Štoviše, dok se vozio autom kako bi se riješio tijela prve žrtve, policija ga je zaustavila. Dahmer je bio pijan, a u prtljažniku su bile vreće za smeće s dijelovima tijela. No, policajac koji ga je zaustavio, pustio ga je da ode uz opomenu. Nije ni pogledao u prtljažnik...

Opsjednutost muškim prsima 

Samo su tri Dahmerove žrtve bili bijelci. Navodno je Dahmer bio fasciniran ljudskim dijelovima tijela. Većina njegovih žrtava bili su crnci ili Azijati. Razlog tome, kako neki vjeruju, je njegova sklonost za prsima bez dlaka kojima se navodno divio do točke opsjednutosti.

Radio u - tvornici čokolade

Osim za vrijeme prvog ubojstva, Dahmer je tijekom cijele karijere serijskog ubojice radio u tvornici čokolade Ambrosia u Milwaukeeju u Wisconsinu. Radio je za devet dolara po satu. Na temelju izračuna inflacije, to bi danas iznosilo oko 14 USD po satu u današnjoj valuti. Tvornica je danas zatvorena.

Nije htio ubijati?

Ima dosta dokaza da Dahmer zapravo nije želio ubijati. Nakon prvog ubojstva, prošlo je dosta vremena prije druge žrtve. Neki kažu da je njegov pokušaj usitnjavanja kostiju druge žrtve bio simboličan pokušaj, odnosno želja da zločin nikada nije postojao. Za sva buduća ubojstva, morao se prvo napiti kako bi mogao ubiti.

U vojsci je produbio problem s alkoholom

Dahmerovi roditelji su se razveli nakon što je završio srednju školu. Njegov otac se oženio drugom ženom po imenu Cherry, koju je prijatelj nazvao definicijom "opake maćehe". Dahmer se odlučio pridružiti američkoj vojsci i poslali su ga u Njemačku. Dahmer je postao liječnik, no to mu baš i nije odgovaralo jer nije mogao podnijeti pogled na krv (neki vjeruju da je imao problema s time jer ga je podsjećalo na prvo ubojstvo). Njegov problem s alkoholizmom samo se pogoršao kad je bio u vojsci. Provodio je vikende opijajući se i slušajući Black Sabbath.

Vratil se želja za ubijanjem 

Dahmer se uspio oduprijeti svojoj želji za ubijanjem godinama nakon prvog ubojstva i cijelo vrijeme dok je bio u vojsci. No, nakon što se vratio u Wisconsin, dobio je ceduljicu od muškarca koji mu je ponudio oralni seks i tu je Dahmer opet puknuo i dobio želju za ubijanjem. Također, počeo je i masturbirati u javnosti, zbog čega je zaradio svoje prvo uhićenje zbog nepristojnog ponašanja.

Povratak ubojstvima 

Dahmer je posjećivao gay klubovima i kupališta gdje bi mladićima stavljao pilule za spavanje u piće, a zatim bi se seksao s njima dok su spavali. Nakon što je to učinio 12 puta u kupalištu koje je redovito posjećivao, trajno su ga izbacili. tada se prebacio na gay klubove i jedne je noći pokupio čovjeka po imenu Steven Tuomi, kojega je odveo u hotel. Dahmer tvrdi da mu se u hotelu zamračilo, te da je, kad se probudio, čovjek bio mrtav, a krv mu se slijevala iz usta. Dahmer je također primijetio da su muškarcu prsa bila udubljena. Rekao je da ga je iznenadilo da je to učinio. Nazvao je taksi kako bi mrtvog mladića odveo do kuće svoje bake. Kad je stavio vreću u prtljažnik, vozač ga je upitao: "Što imaš tamo, tijelo?", a  Dahmer je odgovorio: "Da, imam." Naravno, vozač je mislio da se šali.

Pri trofej bila je glava

Dahmer je postao poznat po tome što je ostatke žrtava čuvao kao trofeje. Njegova druga žrtva bila je prvi pokušaj da ga zadrži neki trofej. Dahmer je zadržao glavu Stevena Tuomija umotanu u ručniku i koristio je u seksualne svrhe. Držao ju je nekoliko tjedana, a onda ju je odlučio skuhati u tekućini za čišćenje, što je uzrokovalo raspadanje lubanje. Dahmer nikada nije optužen za Tuominu smrt jer nisu pronašli njegove ostatke.

Kanibalizam

Kad ga je policija napokon pronašla i uhvatila Dahmera, pronašli su tri glave i druge dijelove tijela u hladnjaku. Dahmer priznao da je kuhao svoje žrtve. Također je rekao da je pojeo nešto srca, biceps i jetru. Činjenica da se znalo da radi u čokoladnoj tvornici dovela je do mnogih sumnji je li možda ubacivao ljudske dijelove tijela u čokoladu u tvornici. Jedan susjed također se sjetio da je pojeo sendvič koji mu je Dahmer dao.

Žrtve je htio pretvoriti u zombije - seks robove

Dahmer je pokušao pretvoriti svoje žrtve u zombije. Isprva je koristio samo pilule za spavanje, ali naposljetku je otišao dalje, bušio je rupe u lubanjama žrtava dok su još bile žive i sipao je unutra kipuću vodu. Na kraju je zamijenio kipuću vodu s kiselinom. Namjeravao je pretvoriti žrtve u seks robove. Bio je opsjednut njihovim otkucajima srca. Stavljao bi uho na njihova prsa i samo ih slušao.

Pokušaj bijega

Jedan mladić kojeg je Dahmer oteo, drogirao i pokušao 'zombificirati' pobjegao je iz njegovog stana dok je Dahmer bio na poslu. Dok se vraćao pješice s posla, Dahmer ga je vidio kako  traži pomoć od tri žene na ulici. Dahmer im se približio i tvrdio da je mladić njegov ljubavnik, primio ga za ruku i pokušao odvesti natrag u stan. No, žene su nazvale policiju. Nakon dolaska dvojice policajaca, Johna Balcerzaka i Josepha Gabrisha, Dahmer je rekao da mu je taj mladić dečko i da su se posvađali. Tri žene očajnički su pokušavale objasniti policajcima da je mladiću potrebna pomoć i da je krvario iz stražnjice. Policajac im je rekao da se ne miješaju i da zašute te je odveo mladića natrag u Dahmerov stan. Žrtva, 14-godišnji dječak po imenu Konerak Sinthasomphone, kasnije je umro u Dahmerovim rukama. Naposljetku, drugi mladić koji je uspio pobjeći Dahmeru, doveo je do njegovog uhićenja.

Smrt

Dahmer je osuđen na ukupno 940 godina zatvora zbog ubojstava 15 mladića. Bio je u zatvoru tri godine kada su ga stražari poslali da očisti zatvorsku teretanu. Pom dolasku, stražari su okrenuli leđa, a zatvorenik Christopher Scarver, koji je također služio više doživotnih kazni, pretukao ga je nasmrt metalnom šipkom. Scarver je rekao da su mu se smučili Dahmerovi zločini, ali i njegove reakcije u zatvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.