Obavijesti

News

Komentari 7

'Bilo me strah. I još se bojim jer ne znam tko je to učinio...'

'Bilo me strah. I još se bojim jer ne znam tko je to učinio...'

Požar u subotu u Viru, nešto iza ponoći, krenuo je iz zimske terase zatvorene  alustolarijom. U vrijeme izbijanja požara vrata terase su bila otvorena, a unutra je bila kanta puna benzina i piljevine

VIDEO

- Supruga je u snu čula nekakvo pucketanje i pitala me čujem li i ja. Rekao sam da možda čuje vatromet povodom Dana neovisnosti, ali pucketanje se ponovilo pa smo ustali iz kreveta. Imali smo što i vidjeti - prizemlje kuće gorjelo je u plamenu! Izišli smo na bočni izlaz i prošli s prednje strane kuće te brzo stali gasiti vatru koja je gorjela unutar kuće.

Terasa je potpuno izgorjela, a bojali smo se da ne zahvati stambeni dio.  Izgorjela  je zavjese i okno prozora iznutra te smo se  brzo uhvatili vrtnih crijeva za polijevanje da ugasimo požar. Bojao sam se da plamen ne zahvati krevet jer bi onda sve bilo gotovo, sve bi izgorjelo. Nisam razmišljao ni o čemu, vatrogasci mi u tom trenutku nisu ni pali napamet, samo smo polijevali i polijevali tu vatru  - kazao nam je Šime Buškulić (58) koji je, na svu sreću, kao i  supruga Mila Buškulić (56) prošao bez ozljeda.

- Bilo me jako strah, toliko da mi je guma s vodom u ruci plesala gore-dolje koliko su mi se ruke tresle. I još se bojim jer ne znam tko nam je to učinio. Smrdio je dim i benzin, dobro da se nismo otrovali - kaže Mila Buškulić.  Miris dima i izgorenog benzina osjetio se i u subotu na zgarištu terase.

Požar krenuo iz zimske terase

Šime Buškulić nam je kazao da je požar u subotu, nešto iza ponoći, krenuo iz zimske terase zatvorene  alustolarijom. U vrijeme izbijanja požara vrata terase našao je otvorena, a unutra je bila kanta puna benzina i piljevine.  Do nje je, tvrdi, vodio trag benzina dug 10-ak metara te pretpostavlja da su piroman ili više njih, iz daljine potpalili požar.

 - Tek kad smo zaustavili širenje vatre, sjetio sam se policije pa sam ih pozvao. Došli su kroz 10-ak minuta. Kad su stigli, još sam gasio onu kantu s gorivom i piljevinom jer se nije dala nikako ugasiti. Još jednu, nezapaljenu, našao sam na drugom mjestu.

Šime kaže da u poslu nema neprijatelja

Šime Buškulić je virski poduzetnik  no kaže da u poslu elektroinstalacija nema neprijatelja. Ujedno je i oporbeni općinski vjesnik Općine Vir.

- Začetnik sam i dugogodišnji tajnik udruge Vir bez podjela, koja je aktivna na političkom polju, pogotovo u kritiziranju vladajućih. Možda sam time nekome zasmetao, ne znam, ali sve sam rekao policiji pa je sada sve na njima. bili su forenzičari i pirotehničari te su izuzeli dokaze pa ćemo vidjeti na koga upućuju. Meni ovo izgleda kao čisti pokušaj ubojstva  - rekao nam je Buškulić.

U zadarskoj policiji su nam potvrdili da je dojava o požaru primljena pola sata iza ponoći te da je vlasnik B.Š.(58) sam pogasio vatru do dolaska policije.  Planulo je zatvorenoj terasi u prizemlju, a požar je netko najvjerojatnije podmetnuo. Očevid još traje,  a više će se znati nakon njegovog završetka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb